IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Облигациите на "Монбат" започват да се търгуват от 13 февруари

Крайната дата на търговията е 9 януари 2025 г.

20:11 | 06.02.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Съветът на директорите на БФБ – София допусна до търговия на Основния пазар BSE емисията облигации на "Монбат", става ясно от съобщение на сайта на борсовия оператор.

Крайната дата за търговия е 9 януари 2025 г.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
В края на януари "Монбат" АД приключи успешно подписката по издаване на конвертируеми облигации, като бяха записани 28 015 книжа с емисионна цена от 1 000 евро, или общо 28,015 млн. евро. Срокът на емисията е 84 месеца, лихвата е EURIBOR плюс надбавка от 3%, но не по-малко от 3%. Погасяването е планирано на три вноски в края на 5-тата, 6-тата и 7-та година, съответно по 20%, 30% и 50%.

Цената на въвежданите поръчки е в процент от номинала на една пазарна партида /чиста цена/. Цената на поръчките за покупка и продажба на облигации не включва натрупаната лихва от датата на последното лихвено плащане до момента на въвеждане на поръчката.

Паричният сетълмент по сделката се извършва в български лева, по обменния курс на БНБ към датата на сключване на сделката. Индикативната референтна цена за първата търговска сесия е 100% от номинала.

От началото на годината акциите на Монбат поскъпват с 0,25%, а през последната една година ръстът в цената им е 2% при пазарна капитализация от 397,8 млн. лв. 

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:35 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още