IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джим Кери продава акциите си във Facebook и призова и други да го последват

Актьорът е разгневен заради факта, че платформата е позволила руска намеса в президентските избори в САЩ

19:09 | 07.02.18 г. 5
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският актьор Джим Кери напуска Facebook и продава акциите си в компанията, като призова всички останали да последват примера му, пише CNBC.

“Трябва да насърчим по-големия надзор от страна на собствениците на социални мрежи”, обяви Кери. “Този лесен достъп трябва да се управлява по-отговорно. Това, от което се нуждаем в момента, са инвеститори активисти, които да изпратят послание, че е необходим отговорен надзор”.

Актьорът обяви в Twitter, че продава акциите си във Facebook и изтрива страницата си в платформата, защото компанията е спечелила от руската намеса по време на изборите за президент на САЩ през 2016 г. Той призова всички “други инвеститори, които ги е грижа за бъдещето, да направят същото”.

Кери не посочва колко акции от Facebook притежава и колко е продал.

В туита на звездата фигурира и хаштага #unfriendfacebook.

Социалната мрежа призна, че около 126 млн. души са видели купени от Русия реклами, които са имали за цел да повлияят на американските избори през 2016 г. Освен това компанията обяви, че нейните алгоритми са препоръчвали съдържание, създавано от руски агенти.

Първоначално главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг заяви, че идеята Facebook да влияе на изборите е “лудост”, но по-късно се извини, че е омаловажил реален проблем.

По думите на Кери САЩ отдавна се радват на географското предимство, тъй като са обградени от океан от двете страни.

“Сега социалната мрежа създаде кибермостове, по които тези, които не ни мислят най-доброто, преминават, а ние им го позволяваме. Нито една стена няма да ни защити от това”, посочва актьорът.

Facebook не е отговорила на запитването за коментар. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 4 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 6 години
"Сега социалната мрежа създаде кибермостове, по които тези, които не ни мислят най-доброто, преминават, а ние им го позволяваме. Нито една стена няма да ни защити от това, посочва актьорът."Прайлно - режете и горете сички мостове! Опаа... я чекай малко! Всъщност, мостове може, ама само еднопосочни - за президентските избори в Русия нека да стоят, че мое да потребват... :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 1
khao
преди 6 години
Тоа па, кво ти пука нали си канадец :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 2
majnata
преди 6 години
"Актьорът е разгневен заради факта, че платформата е позволила руска намеса в президентските избори в САЩ."Върхът на сладоледа !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 34 rate down comment 5
kaputov
преди 6 години
Американците като се месят в изборите по целия свят?Тоя Кери или е изтрещял или са му платили добре.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още