IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Английският върховен съд отхвърли иска срещу продажбата на БТК

Отпадат и последните претенции, свързани с промяната на собствеността на БТК преди две години

20:09 | 07.02.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Английският върховен съд е отхвърлил иска срещу продажбата на БТК, съобщават от Vivacom.

От телекома посочват, че Английският върховен съд се е произнесъл днес по делото, заведено от Empreno, вързано с покупката на дружеството InterV Investment Sarl, което индиректно притежава 100% от акциите на БТК.

В съобщение до медиите Vivacom обяви, че постановлението на съда гласи, че претенциите на Empreno Ventures Limited и LIC Telecommunications за разваляне на сделката са неоснователни. Ето защо съдебното решение отхвърля претенциите на двете компании за отмяна на сделката за продажбата на индиректния собственик на БТК. По този начин отпадат и последните претенции, които са свързани с промяната на собствеността на БТК преди две години. 

"Пореден съд, в различна юрисдикция, потвърждава несъстоятелността на претенциите на Empreno към групата на БТК", допълват от Vivacom.

Припомняме, че българският съд потвърди на три инстанции, че Emreno няма основание да претендира прогласяването на нищожността на документите във връзка с проведената съгласувателна процедура по реда на облигационната емисия, емитирана от БТК.

От своя страна, в средата на януари Люксембургски съд също отхвърли всички искове на LIC Telecommunications към БТК.

В средата на миналия месец пък беше отхвърлена поредната жалба пред Върховния административен съд срещу решението на Комисията за защита на конкуренцията, с което бе разрешено придобиването на InterV от Вива Телеком (Люксембург) С.А.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:53 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
zap
преди 6 години
"Английският върховният съд излезе с решение, потвърждаващо правото на Empreno Ventures Ltd ("Empreno") и на LIC Telecommunications Sarl ("LICT") да продължат производството срещу VTB Capital Plc (дъщерно дружество на VTB Bank) заради продажбата на "Виваком". Това стана ясно от прессъобщение на Empreno Ventures Ltd, разпространено в сряда."Радваме се, че Съдът разпореди на VTB да обясни, какво се е случило по време на този манипулиран аукцион, защо ни ограничи по този начин; защо ни разиграва и защо позволи продажбата при цена, която е само част от истинската стойност. Сега очакваме фазата на разкриване на процедурата, при която VTB и нейните висши служители ще бъдат задължени да отворят всичките си досиета, включително електронна поща, като обяснят как са осъществили незаконното поглъщане на Виваком, в която аз бях основен акционер", се казва в обръщение на собственикът на Empreno Ventures Дмитрий Косарев.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още