IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как Джордж Сорос иска да спре Brexit

Неговата фондация е дарила 400 хил. паунда на кампанията Best for Britain

15:09 | 08.02.18 г. 3
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Джордж Сорос. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Джордж Сорос. Снимка: Архив Ройтерс

Известният милиардер Джордж Сорос е дал стотици хиляди паунда за спиране на процеса по напускане на Европейския съюз от страна на Великобритания, съобщава CNBC, позовавайки се на информация в чужди медии.

Според британските вестници The Guardian и The Telegraph кампанията Best for Britain (“Най-доброто за Великобритания”), която подкрепя оставането в ЕС на Обединеното кралство и съответно спиране на Brexit, е получила 400 хил. паунда (550 хил. долара) от фондацията на Сорос Open Society Foundation (OSF).

Неназовани източници на The Guardian твърдят, че шестмесечната сума е била дадена от Open Society Foundation след изборите през юни 2017 г.  

The Telegraph потвърди, че Сорос е един от тримата големи дарители на кампанията. От вестника планират да започнат национална рекламна кампания през този месец с надеждата тя да предизвика втори референдум, който евентуално да задържи Великобритания в ЕС.

Джорд Сорос придоби световна известност през 1992 г., залагайки успешно срещу британската лира.

Противниците на Brexit твърдят, че излизането от ЕС ще е най-голямата грешка на Великобритания след Втората световна война и ще подкопае политическото и финансовото влияние, което страната има, пише БТА. Според привържениците на Brexit обаче той ще освободи Великобритания от един доминиран от Германия експеримент и в крайна сметка британската икономика ще започне да процъфтява.

Междувременно стана ясно, че британският премиер Тереза Мей подготвя план за незабавно прекратяване на някои ключови европейски разпоредби след Brexit, включително и такива, които се отнасят до финансовия сектор. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 5 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 6 години
Сорош се оказа един тъ пак, който си е повервал, че държи Господ за шлифера... :lol: Да беше научил Третия закон на Нютон... :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 1
Sakamano
преди 6 години
За него това са джобни пари, тъй че едва ли има големи надежди.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 12
крас
преди 6 години
КОЛКО ТОЧНО ЗВУЧАТ ДУМИТЕ ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕ на " Великобритания от един доминиран от Германия експеримент"ЕС наистина е ЕКСПЕРИМЕНТ на група *** с нездраво мислене, която превърна европейските държави в колония на ЧЕТВЪРТИЯ РАЙХ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още