IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Естонската Arco Vara ще строи мащабен жилищен комплекс край София

Проектът ще се реализира на етапи, започва подготовката за първата фаза, която ще се реализира върху почти 53 хил. кв.м площ

12:32 | 09.02.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Естонската компания Arco Vara, която в България действа чрез дружеството си Arco Real Estate, започва строителството на мащабен жилищен комплекс в близост до с. Лозен, съобщават от компанията.

Закупените терени са прехвърлени на дъщерното дружество „Арко Лозен“. 

Дружеството притежава 6 парцела в района, от които 3 са предназначени за строителство, а останалите 3 са за улична инфраструктура. Общата им площ е почти 53 хил. кв.м, от които над 47 хил. кв.м са тези за жилищното строителство.

Комплексът ще се състои от къщи, жилищни блокове, търговски обекти, детска градина, спортни съоръжения и други удобства, уточняват от компанията.

Строителството ще се осъществява на етапи. До края на 2020 г. Arco Vara ще придобие друга компания собственик на още 9 терена, 5 от които ще са предназначени за строителство, а останалите 4 – за инфраструктура. Общата им площ е над 67,6 хил. кв.м.

Подробен устройствен план на района действа от 2009 г. насам, казва се още в съобщението.

В момента компанията провежда процедура за избор на архитект. Техническият проект ще се подготви през тази година, като в края ѝ се очаква разрешителното за строеж на първия етап от обекта.

Arco Vara има три проекта в България, концентрирани в София. Първият е в кв. „Манастирски ливади“, вторият се намира на ъгъла на бул. „Мадрид“ и ул. „Черковна“, а третият е „Изток Парксайд“ в кв. „Изток“, който в момента се строи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:07 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още