Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Може ли приемането на еврото в България да доведе до безконтролни публични разходи?

Тъй като липсва цялостен анализ на всички възможности и рискове, е трудно да се прецени кои аргументи надделяват

   1| 2    
3
 
20
 
16
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
"Може ли.."

А не бе, швепс! То за кво е тоя ЕЗ ако не може да се крадне на едро?!
0
 
22
 
15
data до: kalendar
преди 11 месеца
Апропо ,варенето на домашна лютеница също се води "сива икономика"пък варенето на домашна ракия си е направо "черна икономика"
3
 
23
 
14
kalendar до: Sandy
преди 11 месеца
Оффффф...А тия хора, дето са направили пари по незаконен начин...имената им знаеш ли ги? С някакви доказателства можеш ли да го подплатиш? Как се става богат във Франция, Италия, Испания, Гърция? Там по-малка ли е сивата икономика?
А бе...да не съм попаднал в ток шоу? Влиза някакъв пич, почва да реве колко е зле държавата и как на запад живеят бели хора...ти да работиш медицинска сестра там? А бе - вярно какво правиш тук?
1
 
25
 
13
kalendar до: Sandy
преди 11 месеца
а бе...тия 70% сива икономика как ги изчисли? И корупцията как се изчислява? А колко убийства има на глава на населението? Кой е градът в Бълглария с най-голяма престъпност? Ако го сравним с Париж и Марсилия кой е по-престъпен? Хеле па с Марсилия...
3
 
31
 
12
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
На въпроса "може ли € да доведе до безконтролно разходи?.. О Да, даже задължително ще се пробват да надминат и гърците...Но едва ли ще им бъде позволено. Както виждате мераци има и сега да пратят борда по дяволите, Но...
Та в този ред на мисли българинът подарил се от тези мераклии търси по-малкото зло, а то разбира се е €! Тогава ставаме таралеж в гащите на немците и те едва ли ще ни оставят без контрол. Така че ако ББ продължи с целувките и номерът му някак мине ще му направим паметник като на тато...ще го е заслужил. Дори и да тупаме топката 10 годинки в чакалнята поне контролът ще е по як иначе че ще сринат борда то е ясно, стига да им позволят...абе тъй сме я втасали че си е по-рахат да сме таталеж в гащите им заради чатала на врата, от колкото да ни довършат безконтролно нашичките ни мераклий...

0
 
22
 
11
Aloha до: Sandy
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
Мисля, че се безпокоите напразно по този въпрос. Иначе е нормално да настръхваме когато си спомним за онзи крах, който изживяхме тогава през 90те. Днес обаче българинът като цяло е много чувствителен по този точно въпрос. Не мисля, а и не виждам как точно ще допуснем политиците ни да устроят нещо такова в скоро време. Вижте само колко силно в обществото се устоява стабилността на валутната ни единица и колко е раздвоено по въпроса за/против влизане в ЕЗ скоро. Така че, нека се притесняват нядяващите се на подобно нещо, а не вие, а и нека все пак не дърпаме опашката на дявола.
5
 
23
 
10
Mavi Goz до: Sandy
преди 11 месеца
Ще се опитам да ти поясня предния си коментар: преди 28 години България пое по труден път, но го направи съзнателно - едни хора убедиха стадото, че светът на капитализма и частната инициатива е по-добър от държавния социализъм. Това стана по законен и демократичен път. В следствие на това, закономерно се появиха социалното разслоение и неравенство - това никой не обясни предварително, че е неизбежно.
Имаш два пътя: 1. Да се присъединиш към левите политически формации, които се борят за социализъм и социална справедливост, и 2. Да отидеш там, където те пратих в по-предния си коментар... ;) :lol:
В първия случай, дори в България, ще си в семейството на белите хора - социализмът е идеал и цел на ЕС - най-бялата мечта на черните хора... :lol:
5
 
25
 
9
Mavi Goz до: Sandy
преди 11 месеца
Ми специално ходих да се погледна в огледалото - жив съм си, мамка му! :lol:
В БГ много хора направиха пари и продължават да правят - дали е престъпен или не начинът - има институции, които са натоварени да решават!
Още никой не е дошъл да ми каже, че съм престъпник! Самочувствието ми идва от това, че вече 26 години не искам от никого пари. От мене искат... На себе си ли да вярвам, или на мишляци като тебе? Нямам и проблеми с честта и достойнството си - държа живота си в ръцете си, харча толкова, колкото изкарвам! Същото, което правят и колегите ми в цял свят, където е позволена частната инициатива... И некъде там е коренчето на усещането дали си бял или черен - дали ти стиска да си оправиш сам живота и да си вземеш това, което си изработиш, или чекаш некой да те "оправи" и да ти даде... ;) :lol:
Маймуняците, дето нахлуват с лодките в Европа, са от твоята раса - идват да получат от "белите хора" като мене, които на свой риск и отгонорност нещо правят... ;) :lol:
4
 
28
 
8
Sandy до: Mavi Goz
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
В БГ много хора, които направиха пари по незаконен и престъпен начин, се самопровъзгласиха за бели хора, тоест сами си повярваха, че вече са нещо повече от другите, от простосмъртните. Вие от тях ли сте? Питам, защото, ако прекаленото ви самочувствието и его са плод на финансови машинации, от които вие сте се облагодетелствали, но за сметка на честта и достойнството си, това означава, че Вие сте наполовина умрял.
3
 
23
 
7
Mavi Goz до: Sandy
преди 11 месеца
Пропуснах да уточня, че афганците и сомалийците в Хамбург са бели, за разлика от българите... :lol: