IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бившият главен технологичен директор на Samsung се озова в Google

Той ще оглави операциите, свързани с интернет на нещата

09:46 | 13.02.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Технологичният гигант Google е наел Инджонг Рий, който наскоро напусна Samsung Electronics, където беше главен технологичен директор. В американската компания той ще ръководи бизнеса с интернет на нещата, обяви самият Рий в LinkedIn в понеделник, предава Ройтерс.

Говорителят на Google Джейн Хайнс потвърди назначението, но отказа да коментира повече.

Рий заяви, че на поста си ще служи под ръководството на Даян Грийн, ръководителката на групата за изчислителни облаци, която продава софтуер и хардуер на други компании.

Рий твърди, че има за цел да хармонизира разнообразните проекти на Alphabet, свързани с интернет на нещата. Самоуправляващите се коли, уредите за дома и виртуалните асистенти, както и най-новите сензори за времето във фермите попадат в бързо развиващата се категория технологии.

Едно от първите неща, които бих искал да направя с колегите ми от Google, е да координираме тези действия и да ги напаснем, обясни Рий в публикацията си.

Всеки от водещите търговци на облачни услуги, включително Amazon.com, Microsoft, Google и IBM, предлага услуги, които имат за цел да помагат на компаниите да анализират данни от оборудването, свързано с интернет на нещата.

Рий напусна Samsung през декември, след като прекара повече от шест години в компанията. Последно той служеше като главен технологичен директор и ръководител на проучванията в сферата на софтуера и услугите, както и в развитието на нови проекти. Той беше ангажиран и с пускането на системата за сигурност Knox, дигиталния асистент Bixby, както и с мобилния портфейл Samsung Pay.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още