IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street се оцвети в червено в очакване на данни за инфлацията*

Според анализатори пазарът реагира предварително на доклада

17:55 | 13.02.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Водещите индекси на Wall Street стартираха търговията на червена територия, заличавайки част от печалбите си, които натрупаха в предходните две сесии, съобщава CNBC. Според някои анализатори пазарът реагира предварително на очакваните данни за инфлацията.

Водещият индекс на сините чипове Dow Jones губи 124,6 пункта от стойността си до 24 476,67 пункта. Широкият измерител S&P 500 се понижава с 0,52% до 2642,15 пункта. Технологичният Nasdaq отчита спад от 0,30% до 6961,13 пункта.

„Очаквам нестабилността да продължи, задвижвана от несигурността на инвеститорите, които се страхуват от покачването на лихвите“, смята Андре Бакхос, управляващ директор на New Vines Capital LLC, цитиран от Ройтерс.

В понеделник индексите се повишиха значително, като Dow скочи с 400 пункта, а  S&P 500 и Nasdaq нараснаха с по над 1%.

Доходността по 10-годишните държавни облигации достигна 4-годишен връх в понеделник до ниво от 2,848%.

Скорошните значителни разпродажби на пазара на акции и повишаването на доходността на облигациите дойде след по-добри от очакваните данни за пазара на труда, които подхрани опасенията за повишаване на инфлацията, а оттам и на основните лихви от страна на Федералния резерв.

Актуални данни за индекса на потребителските цени в САЩ ще бъдат публикувани в сряда.

„Утре се очаква най-важният доклад за индекса на потребителските цени от 10 години насам, тъй като растящата инфлация се превърна в един от най-големите рискове за сривовете на пазара“, коментира Том Есей, създател на Sevens Report.

Акциите на Under Armour поскъпнаха с над 15%, след като производителят на спортни стоки отчете приходи за тримесечието над очакванията на анализаторите.

*Информацията е актуална към 17:11 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още