IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джак Дорси не е готов да продаде Twitter

Той оценява високо независимостта на микроблогинг платформата

10:12 | 14.02.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси заяви, че оценява стойността на социалната мрежа като частна компания. С това той сложи край на скорошните спекулации на анализатори, че компанията може да бъде цел на придобиване, предава Ройтерс.

"Винаги съм смятал, че има много сила в нашата независимост. Можем да работим на всяко устройство. Можем да работим през всеки канал", заяви Дорси в рамките на конференцията Goldman Sachs Technology and Internet Conference.

Някои инвестиционни анализатори започнаха да говорят за потенциална сделка, след като през миналата седмица Twitter отчете изненадващ ръст на приходите и първата си печалба за тримесечие.

Walt Disney показа интерес към нея през 2016 г., в момент, в който акциите на Twitter се търгуваха наполовина на сегашната си стойност. Това означава, че придобиване днес ще струва много повече спрямо две години по-рано.

Акциите на Twitter завършиха търговията в САЩ във вторник на цена от 33,44 долара, нараствайки с 8 на сто при 0,3% ръст на индекса S&P 500.

Коментарите на Дорси бяха след края на борсовата сесия, а книжата не промениха стойността си във връзка с думите му.

Вижте повече в материала на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:44 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още