IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber увеличава годишната си загуба с цели 61%

Все пак през четвъртото тримесечие загубата на Uber се е свила до 1,1 млрд. долара от 1,46 млрд. долара за третото

09:50 | 14.02.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Компанията за споделено пътуване Uber Technologies обяви резултатите си за четвъртото фискално тримесечие, които показват, че загубата ѝ е скочила с цели 61% през 2017 г.

Фирмата е загубила 4,5 млрд. долара миналата година, след като през 2016 г. загуби 2,8 млрд. долара, сочат данни на The Information, потвърдени от CNBC.

Според Bloomberg компанията е имала болезнена 2017 г., но бизнесът ѝ е успял да се разрасне. Въпреки турбулентните 12 месеца приходите от продажби са достигнали 7,5 млрд. долара. 

И все пак през четвъртото тримесечие, което е първият пълен отчетен период под управлението на Дара Косровшахи като главен изпълнителен директор, загубата на Uber се е свила до 1,1 млрд. долара от 1,46 млрд. долара за третото тримесечие.

Приходите през този период са нараснали с около 14% до 11,1 млрд. долара от 9 млрд. долара година по-рано.

Uber е завършила годината с около 6 млрд. долара в брой. Това е с 13% по-малко спрямо предходната година според Bloomberg.

Uber не е задължена да обявява финансовите си резултати публично, но през последните месеци започна да разкрива част от данните. 

Същевременно Uber е напът да набере над 14 млрд. долара в рамките на нов кръг на финансиране, а миналия месец е приключила сделката със SoftBank Group, в рамките на която японският конгломерат, заедно с други инвеститори, са придобили около 17,5% дял от компанията.

Миналата седмица компанията заяви, че ще плати 245 млн. долара с акции на Waymo, звеното за самоуправляващи се коли на Alphabet, за да приключи съдебния си спор с него във връзка с обвинението за кражба на търговски тайни. Това ще позволи на главния изпълнителен директор Дара Косровшахи да остави един от най-неприятните въпроси в историята на компанията в миналото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още