Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

На път

Малдивите се опитват да се преборят с отлива на туристи

Стотици хотелски резервации се отменят всеки ден след като ситуацията в столицата стана по-напрегната

1
 
7
 
1
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Когато тръгвате за Малдивите имайте пред вид някои неща, които туроператорите спестяват.
1. Малдивите са ислямска държава в пълния смисъл на думата. Правото е шериат, а в курортите, различни от затворените рисорти - както ги наричат те, къпането с бански, различни от буркини, може да ви донесе сериозни проблеми.
2. Опазването на околната среда е нещо, което според тях, е европейска работа. Пример: Водата в Малдивите не става за пиене въобще. Затова всички пият минерална бутилирана вода. На едно малко островче, например Маафуши с размер 1000 на 300 метра, има около 1000 туриста. Всеки един от тях изпива около 4 половин литрови бутилки с минерална вода. Въпросът е какво става с тези 4000 пластмасови бутилки всеки ден и колко от тях вятърът отнася в морето.
3. Ако си мислите, че на Слънчев бряг се строи диво и неразумно то не знам какво ще си помислите в Малдивите. На въпросното островче, с най голяма надморска височина 3 /три/ метра имаше построени 3 осем етажни хотела и се строеше с гордост 10 етажен. Къде се изхвърлят строителните отпадъци? В морето, къде другаде. А иначе коралите /Малдивите са коралови острови/ са национално богатство.