IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лавров определи за глупости обвиненията на САЩ за руска намеса в изборите

Вчера американският специален прокурор Робърт Мълър срещу 13 физически и 3 юридически руски лица за намеса в изборите в САЩ

16:06 | 17.02.18 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Руският външен министър Сергей Лавров определи като „глупости“ обвиненията, отправени от американския специален прокурор Робърт Мълър срещу 13 физически и 3 юридически руски лица за намеса в изборите в САЩ, съобщава ВВС.

По време на Конференцията по сигурността в Мюнхен Лавров заяви, че няма да коментира въпроса повече, докато не види „факти“.

Обвиненията, отправени от Робърт Бълър, се възприемат за сериозно развитие в продължаващото разследване около изборите през 2016 г.

Президентът Доналд Тръмп заяви, че обвинението посочва, че неговата кампания „не е направила нищо лошо“.

На въпрос, свързан с обвиненията, руският външен министър каза, че дори вицепрезидентът Майк Пенс е поставил разследването под съмнение. „Затова докато не видим фактите, всичко останало са просто глупости“.

Вашингтон възнамерява да прокарва икономическите си интереси в Европа под формата на възпиране на Русия, а спиралата на санкциите, започната от САЩ, пречи на руско-германското делово сътрудничество, каза още Лавров на среща с германски представители в кулоарите на конференцията по сигурността в Мюнхен, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Разбираме, че основната пречка за засилване на деловото сътрудничество се оказа спиралата на санкциите, започната от САЩ. Това, което сметките показват, че Европа е принудена да плаща (заради санкциите), наистина е така", каза той.

Разбираме, че тук са преплетени икономически интереси и американците не крият, че искат да прокарат интересите си, преди всичко под формата на възпиране на Русия, заяви Лавров.

Той подчерта, че Москва е за това отношенията между Москва и Берлин, "при цялата нееднозначност на подходите към цял ред политически проблеми, да се опират на реалните базисни интереси на Германия и Русия".

"Ще продължим и занапред да правим всичко, така че бизнесът, включително и германският, да се чувства комфортно в Русия", допълни той.

Лавров заяви, че Москва очаква съседите на Германия да изхождат от икономическите ползи при решенията си за газопровода "Северен поток 2".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 2
Eon
преди 6 години
Абе, не знам дали е имало или не намеса на Русия в изборите, ама докато ги слушах за какво става дума ми стана смешно.Че то тук БГ - преди, по време на и след избори - постоянно има платени *** по форумите пък не се прави такъв панаир.Всичката им наред, че тръгнали някакви евентуални *** да гонят.Повечето глупости в света идват от това... догма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 7
majnata
преди 6 години
Мдааа...безумието на политкоректността срещу прагматизма на бизнеса .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още