IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анализатори прогнозират 8% ръст на американските акции до края на 2018 г.

Опасенията около инфлацията и повишената волатилност ще продължат да тормозят пазара

22:24 | 28.02.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американските акции ще продължат да се възстановяват от пониженията по-рано този месец и ще постигнат над 8-процентно увеличение до края на годината, сочи проучване на Ройтерс сред пазарни стратези от Wall Street.

Засега силното нарастване на корпоративните печалби и стабилната икономическо разширяване, което се насърчава от допълнителни фискални стимули, ще подкрепят по-нататъшните ръстове в акциите.

Опасенията обаче, че инфлацията ще се ускори рязко и ще накара Федералния резерв (Фед) да побърза с повишаването на лихвените проценти, което отчасти предизвика спада от над 10 на сто на S&P 500 преди няколко седмици, както и повишената волатилност, ще продължават да измъчват пазара.

S&P 500 вероятно ще приключи тази година на ниво от 2900 пункта, което е с около 8,5% над представянето му през 2017 г. и с 4,3% над нивото на затваряне в понеделник от 2779,6 пункта, показва средната прогноза на повече от 50 стратези, анкетирани от Ройтерс през последните две седмици.

Средната прогноза в анкетата за индекса в края на 2019 г. е 3000 пункта.

Очакванията за финансовото представяне тази година са скочили от декември насам, когато американските законодатели одобриха значителни данъчни промени, включително намаляването на корпоративния данък на 21% от 35%.

Подобряването на икономическия растеж както в страната, така и в чужбина, също доведе до повишаване на очакванията за печалба.

"Ние сме в благоприятна икономическа среда. Имаме разрастваща се икономика, растящи корпоративни печалби. Единствената причина, поради която не сме още по-оптимистични, е повишаването на лихвените проценти ", казва Лео Гроувски, главен инвестиционен директор на BNY Mellon Wealth Management.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:02 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
FNM
преди 6 години
Всяка година анализаторите предричат стандартно около 8% ръст на пазара. А какво точно се получава е друг въпрос. Вероятно правят така, защото си нямат идея какъв ще е крайния резултат. То ако знаеше някой...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още