IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google се изправя очи в очи с конкурента си Slack

Американският интернет гигант разшири функциите на своя Hangouts Chat, за да е по-полезен на компаниите

10:34 | 01.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Google пусна ъпдейт на своя интернет чат инструмент с цел да го направи подходящ за ползване на работа, така че компанията да може да се конкурира с разработчици на софтуер като Microsoft и Slack Technolohies, предава Ройтерс.

Hangouts Chat поддържа възможност за размяна на моментни съобщения между различни устройства на служителите, като включва и групови разговори. Освен това позволява на потребителите да интегрират различни инструменти, за да имат достъп до данни от други корпоративни софтуери в чат прозореца.

Google обяви услугата миналия март, но заяви, че едва сега тя е достъпна за всички потребители.

Hangouts Chats е част от софтуерния пакет G Suite, който е насочен към корпорации и включва имейл и други инструменти, за които над 4 млн. компании в глобален мащаб плащат по поне 25 долара на месец за достъп.

Hangouts стартира като безплатна услуга през 2013 г. Google обаче започна да полага усилия да привличе компаниите към него и въведе много функции, с които вече разполага на вътрешно ниво.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още