IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тереза Мей отхвърли възможността за втори референдум за Brexit

Обществената подкрепа за излизане от ЕС обаче намалява

09:47 | 03.03.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Британският премиер Тереза Мей категорично отхвърли възможността за втори референдум за Brexit и каза, че неуспех при прилагането на решението от последния ще навреди на доверието на обществото в политиците, предаде DPA.

Великобритания ще напусне ЕС, както е планирано, на 19 март 2019 г., каза Мей в интервю, публикувано днес в германския вестник Die Welt, както и в други европейски издания.

Британският премиер каза, че огромно мнозинство от британските депутати са съгласни с нея.

Въпреки това проучванията на общественото мнение показват, че обществената подкрепа за Brexit намалява, а председателят на Европейския съвет Доналд Туск и председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер дадоха да се разбере, че Великобритания е добре дошла, ако пожелае да остане в блока.

Британците гласуваха за излизане от съюза с 52 срещу 48 процента на референдум през юни 2016 г.

Темата за Brexit можете да следите тук

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:36 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 12
scott
преди 6 години
БРАВО КАКО ТЕРЕЗА!ПОКЛОН ДО ЗЕМЯТА!Точно така се воюва за ценностите, историята, настоящето и бъдещето на една нация. Няма и не могат да Ви направят на въртоглави. Казвате нещо и резултата се вписва в традицията и културата. Нищо, че е в момента изглежда неизгоден.Така, на следващите избори, всеки ще отиде до урните с чуството за съпричасност и историчност. Че прави нещо днес, сега, за утре и за идните поколения. Много сте умни, имате печеливша система и заслужавате да разширите власт и влияние по света.А не както е в България. Някой си подхвърля обещания, дават му възможност да ги изпълни, а той ги зачерква на 180 градуса. И казва, че не бил разбран правилно, че това не е възможно.......Така срива системата и отвращава избирателите.Номер едно сте. Брексит докрай. Бринания има бляскаво бъдеще с Вас и вашата държавническа мисъл.Поклон.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още