IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Томас Оперман: Липсата на правителство в Германия ще е катастрофа за Европа

Членовете на Социалдемократическата партия гласуваха дали да има нова "широка коалиция", а резултатът ще стане ясен в неделя

11:37 | 03.03.18 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	Ангела Меркел. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Ангела Меркел. Снимка: Архив Ройтерс

Членовете на Социалдемократическата партия в Германия ще подкрепят създаването на нова "широка коалиция" с Ангела Меркел, прогнозира един от лидерите на партията Томас Оперман, зам.-председател на долната камара на германския парламент, цитиран от Ройтерс.

Той е категоричен, че липсата на правителство ще е катастрофа за социалдемократите, за Германия и за цяла Европа.

Членовете на Социалдемократическата партия гласуваха за участието на партията в управлението в петък. Резултатите обаче ще бъдат обявени в неделя (4 март). Младежкото крило в партията лобираше за вот срещу коалиция с Меркел, припомня Ройтрес.

За Оперман голямата грешка на социалдемократите е да останат пасивни в управлението. Според него това ще доведе до още по лош резултат на изборите след четири години.

Първоначално Социалдемократическата партия съобщиха, че няма да участват в ново правителство, но в крайна сметка седнаха на масата за преговори с Ангела Меркел, след като пропаднаха другите варианти за съставяне на правителство след изборите през септември.

На последните избори социалдемократите записаха най-лошия си изборен резултат от Втората световна война насам. В партията смятат, че причината за това е участието в управлението в последните години. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:43 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 0
ABBA
преди 6 години
"Напрао световна катастрофа виждам ! "Aа, галактическа!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 1
majnata
преди 6 години
"...липсата на правителство ще е катастрофа за социалдемократите, за Германия и за цяла Европа."Напрао световна катастрофа виждам !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още