IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След изборите в Италия – не два, а три политически полюса

С влизането на Берлускони на политическата сцена обещанията вече не са идеологически, а икономически, твърди Франческо Мартино

21:44 | 03.03.18 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
След изборите в Италия – не два, а три политически полюса



След  изборите в Италия най-вероятно този път няма да има два политически полюса, а три- десница, левица и Движение „Пет звезди”. Това каза Франческо Мартино, кореспондент за Балканите и Кавказ на италианското издание "Обсерватори Балкани и Кавказо", в ефира на „Светът е бизнес” на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Николай Кръстев.

По думите му до началото на 90-те години политическият дискурс в Италия е бил основан на идеологии.

„Това се промени с влизането на Берлускони на политическата сцена в Италия и от тогава обещанията вече не са идеологически, а икономически. Всеки се опитва да обещае колкото може повече, за да спeчели избирателите, които вече не се водят от такава идеологическа мотивация”.

Той посочи, че този процес  тече вече от няколко десестилетия и според него в момента то достига до някакви крайни размери.

„И де факто никоя политическа сила не взема предвид реалността, за да обещае на избирателите каквото и да било”. 

Според него Берлускони е загадка не само за чуждестранните политически наблюдатели, но и за италанските, но все пак и пред него, предвид възрастта му, времето бързо изтича. 

Мартино говори и за новия избирателен закон в Италия, според който по-голяма тежест имат мажоритарните резултати, а освен това партиите са имали по-малко пари на разположение и кампаниите са били скромни. 

Вижте повече във видеото!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:58 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 7 rate down comment 3
majnata
преди 6 години
Ще е изтупване на брашняния чувал , докторе...познай кой ше е чувала.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 3
dr.5rov
преди 6 години
Мисля си, че една търговска война със САЩ ще е много здравословна за ЕС.Няма нещо по-разбуждащо от дрямка от сблъсъка с нещо или някой.Но пък дали всичко това не е просто игра, която цели да ни раздруса.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още