IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Екоминистрите от ЕС обсъдиха стратегията за пластмасите

В Брюксел се състоя дебат за кръговата икономика

10:37 | 06.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Съвет на ЕС</em></p>

Снимка: Съвет на ЕС

Как кръговата икономика да стане реалност и как да се ограничи негативното влияние на пластмасите, пластмасовите микрочастици и опасните химични вещества върху природата – това обсъдиха министрите на околната среда на страните членки на 5 март в Брюксел под ръководството на българския екоминистър Нено Димов. 

Министрите обсъдиха още въпроса как да се повиши използването на рециклирана пластмаса, както и безопасно да се обработват отпадъци с опасни вещества, информира българското екоминистерство.

“Мини пакетът за кръговата икономика” на Комисията, представен през януари тази година, беше в основата на дискусиите. Те бяха съсредоточени най-вече върху Стратегията за пластмасите в кръговата икономика и предложението за взаимодействие между химикалите, продуктите и отпадъците.

Друга тема бе как екологичните предизвикателства, устойчивото развитие и изменението на климата ще бъдат отразени в многогодишната финансова рамка на ЕС след 2020 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още