IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финансист: Безразборното харчене на бюджетния излишък спъва реформите

Правителството е изключително неефективно, не се правят реформи, коментира Юлиан Войнов

22:59 | 06.03.18 г. 3
Финансист: Безразборното харчене на бюджетния излишък спъва реформите

Основната причина за бюджетния излишък на България, който се получи през 2017 г., се дължи на сериозния спад на капиталовите разходи, най-вече свързани с европейските фондове. Другата страна на въпроса е, че голяма част от този излишък се харчи по редица непланирани разпределения от страна на държавата. Това посочи в ефира на Bloomberg TV Bulgaria финансистът Юлиан Войнов.

Като примери за непланирани разпределения той посочи изливането на пари в институции като НЗОК, повишаване на пенсии, увеличаване на заплати в сектори като образование и сигурност.

„Това, разбира се, не е лошо. Проблемът е, че този голям водопад на пари всъщност предотвратява правенето на реформи, като това се отразява негативно на българската икономика.“

„Правителството е изключително неефективно в своята дейност, не се правят реформи, като това личи във всички големи международни доклади“, категоричен е Войнов.

Вижте цялото интервю във видеото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:46 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

3
rate up comment 8 rate down comment 1
bgMan
преди 6 години
Явно много хора сме единодушни че ГЕРБ с реформи не се занимават. Само приказват за тях. Отчасти само при електронното правителство има някакъв малък напредък. Всичко друго е кражби, корупция и демагогия. Не сме забравили да гледаме състоянието на новите модерни пътища направени през последните 2 мандата и точно тяхното състояние е най-добрата илюстрация на "експертността" на това правителство. Експертност ама относно корупция, присвоявания, изнудвания и тупкане на топката на едно място.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 2
khao
преди 6 години
боко да не е дошъл реформи да прави, той е тук зада краде ! Още след първото му правителство ми стана ясно че само лъже и краде ... даже май повече от *** на ***!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 1
redcretin
преди 6 години
Така лесно се краде.Риба се лови в мътна вода.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още