IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

JPMorgan: Корекцията на пазарите на акции ще стигне до 40%

В момента инвеститорите се притесняват от ефекта, който биха могли да предизвикат промяната в политиката на централните банки и ускоряващата се инфлация

17:28 | 08.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Един от директорите на JPMorgan Chase & Co. Даниел Пинто предупреди, че пазарите на акции ще спаднат с до 40% през следващите две до три години.

В момента инвеститорите се притесняват от ефекта, който биха могли да предизвикат промяната в политиката на централните банки и ускоряващата се инфлация, пише Bloomberg.

„Това би могло да бъде дълбока корекция“, каза Пинто, съпредседател на банката, в интервю за телевизия Bloomberg. Според него корекцията може да бъде между 20% и 40%.

Индексът S&P 500 бележи ръст от 47% от февруари 2016 г.

„Знаем, че ще има корекция в някакъв момент“, каза Пинто, който ръководи търговското и инвестиционното банкиране в една от най-големите американски банки. Той описа пазарите като "нервни", основно заради изявленията на президента Доналд Тръмп за митата върху стоманата, на което инвеститорите могат да реагират лошо.

Според Пинто вероятност за световна търговска война има и за пазарите това опасение е на преден план.

Главният изпълнителен директор на JPMorgan Джейми Даймън също сподели загрижеността на Пинто за митата. По думите му това може да навреди на растежа и на инвестициите, като заличи огромните позитиви в резултат на данъчната реформа например.

„Мисля, че сме добре засега. Един ден ще имаме рецесия. Не мисля, че ще бъде тази година, но може би в края на 2019 г.“, заяви Даймън.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 08:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още