IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 19 хил. руски туристи са посетили България през декември и януари

По думите на министъра на туризма Николина Ангелкова Русия по традиция е сред основните туристически партньори на страната

16:47 | 10.03.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Над 19 хил. руски туристи са посетили България през декември и януари тази зима, което представлява увеличение от 1,3% спрямо същия период на миналата година. Това обяви министърът на туризма Николина Ангелкова на среща с Михаил Малцев, изпълнителен директор на Уралската Асоциация по туризъм, съобщи пресслужбата на Министерството на туризма. 

По думите на министъра Русия по традиция е сред основните туристически партньори на България. 

В рамките на срещата си Ангелкова и Малцев са обсъдили вариантите за разширяване на възможностите руските посетители да ползват у нас здравни пакети или корпоративен отдих на руски институции и компании, допълва съобщението. Според него сред акцентите в разговорите са били и начините за популяризиране на руския пазар на типично българските лечебни и оздравителни практики, както и на уникалните методи и процедури, които не се срещат в други страни. 

Предпоставка за това са уникалните качества на минералната вода и лечебната кал в България. Ангелкова коментира, че в страната има над 600 минерални извора с различни характеристики, подходящи за лечение на множество от най-разпространените заболявания.

В момента експерти на министерството и представители на бизнеса разработват спа дестинации, които ще помогнат за популяризирането на възможностите за оздравителен туризъм в България, каза министърът. Тя уточни, че дестинациите са седем из цялата страна. Те дават информация за общите характеристики и качествата на водата в даден район, за климата и туристическите атракции. И покани събеседника си да посети през лятото България и родното Черноморие. 

Малцев приветства усилията за създаването на специализиран туристически продукт в помощ на руските гости. По думите му асоциацията ще подкрепя всяка добра идея, която подпомага развитието на туризма в двете страни.

"Надявам се и в бъдеще сътрудничеството между българското министерство на туризма и Уралската асоциация по туризъм да се задълбочава и развива", отбеляза Михаил Малцев.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:24 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още