IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Л. Павлова: Позитивните пубиликации за България в чужди медии нарастват

Има ясно фокусирани приоритети, които се оценяват добре, заяви министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС

14:12 | 11.03.18 г. 2
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Има тренд на нарастване на позитивните публикации за България в чуждите медии. Това заяви министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова по БНТ.

Тя посочи, че към средата на Българското европредседателство оценката за него е отлична, а вътрешнополитическите по думите ѝ скандали нямат външен отзвук.

Към средата на Българското европредседателство в София преминаха почти сто срещи, както и много заседания в Брюксел, каза Павлова. Тя изрази удоволствието си от това, че България получава много високи оценки.

Имаме компания, която прави анализ на публикациите в чуждите медии. Тенденциите са, че има тренд на нарастване на позитивните публикации, посочи министърът.

Има ясно фокусирани приоритети, които се оценяват добре, заяви Павлова. Вторият отличен елемент е темата за Западните Балкани, която е поставена високо в дневния ред на институциите и има единогласие на институционалния триъгълник. В темата за сигурността и миграцията също има известно единогласие, посочи Павлова.

Ако сме искрени, че Българското европредседателство е надпартийна тема, трябва да се радваме на добрите оценки за България, каза тя. За България е важно темата за Западните Балкани да бъде върната в дневния ред, като това е основната цел. Тя подчерта, че на страните от Западните Балкани не се дават фалшиви обещания и точни дати кога ще влязат в Европейския съюз. 

Отношенията с Турция са стратегически важни. На 23 март има среща на лидерите на ЕС, където ще се вземе решение дали ще има среща на 26 март, каза Павлова.

Благодарение на доброто партньорство, което България има с Турция и добрите взаимоотношения между премиерът Борисов и президентът Ердоган, ние имаме нулев нелегален миграционен натиск по границата. Нито една друга външна граница на ЕС не може да се похвали с това, посочи министърът.


 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 3
majnata
преди 6 години
Лиляно , освен кръчмарка друго не става от тебе !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 4
redcretin
преди 6 години
Мармоти. На стада. Завиват в станиол...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още