IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Черната пантера" завладя и китайските екрани

Лентата на Disney задмина границата от глобални продажби за 1 млрд. долара

10:44 | 12.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Black Panther Facebook Page</em></p>

Снимка: Black Panther Facebook Page

Последният филм със супергерои на Marvel, превърнал се в истински хит – „Черната пантера“, завърши първия си уикенд в Китай с приходи за 66,5 млн. долара, съобщи продуцентското студио Walt Disney, с което лентата успя да реализира продажби за над 1 млрд. долара на глобално ниво, предава Bloomberg.

“Черната пантера“ събра и 41,1 млн. долара в кината в САЩ и Канада през уикенда, съобщи още Disney, с което остава на първо място на местния пазар вече четвърти уикенд. Филмът задмина прогнозата за 39,3 млн. долара на анализатори на Box Office Pro.

“Гънка във времето“ - ново фентъзи отново на Disney, събра 33,3 млн. долара при премиерата си в Северна Америка, с което зае второ място.

Китай се превърна в доходоносна локация за Disney и Marvel, след като брандът се насочи към феновете на втория по големина пазар в света. „Отмъстителите: Ерата на Ултрон“ от 2015 г. записа продажби за 240 млн. долара там, а хитът от 2016 г. „Капитан Америка: Войната на героите“ събра 181 млн. долара. Очаква се „Черната пантера“ да донесе 736 млн. юана (116 млн. долара) от Китай, сочи прогноза на приложението за билети Maoyan.

“Черната пантера“ е генерирала продажби за общо 562 млн. долара в Северна Америка, с което заема 7-мо място по този показател за всички времена, заяви Disney. Глобалните постъпления са достигнали 1,08 млрд. долара, съобщи ComScore в неделя.

„Гънка във времето“ е с участието на Сторм Рейд като младо момиче, което търси изчезналия си баща учен в невероятни космически приключения. Опра Уинфри, Рийз Уидърспун и Минди Кейлинг също са звезди в лентата. Анализаторите в Box Office Pro очакваха приходи в премиерния уикенд от 33,5 млн. долара.

Друг дебют от уикенда бе „Непознатите 2: Жестоки игри“ на Aviron Pictures, който зае трето място с приходи от Северна Америка за 10,5 млн. долара, сочат данните на ComScore. Във филма семейство, преместило се в парк с каравани, е тероризирано от трима маскирани психопати. Само 21% от критиците са харесали филма, който се очакваше да донесе 8 млн. долара от уикенда.

Лентата „Категория 5“ на Entertainment Studios генерира 3,2 млн. долара в дебютния си уикенд, с което не успя да отговори на очакванията за 5 млн. долара. Тоби Кебел и Маги Грейс са звездите във филма, който се разказва за крадци, опитващи се да оберат хазната в САЩ, докато се разразява огромна буря.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още