IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Криптоборса дава награди от по 250 хил. долара за главите на хакери

От Binance са заделили общо 10 млн. долара за бъдещи парични възнаграждения

19:37 | 12.03.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Една от най-големите платформи за търговия с криптовалута в света е напът да спре опитите за хакерски атаки, които измъчват индустрията, съобщава Bloomberg.

Борсата Binance, основана от Чанпън Чжао, предлага равностойността на 250 хил. долара, които ще бъдат изплатени в криптовалути, за информация, която би могла да доведе до арестуването на хакери, чиято цел е била именно платформата за търговия, се казва в изявление на компанията.

От Binance са заделили 10 млн. долара за бъдещи парични награди и насърчават други борси да направят същото.

От Binance разкриха миналата седмица, че са били обект на „мащабен опит за фишинг и кражба“. И макар да обясниха, че всички средства на клиенти са в безопасност, те отбелязаха и че е невъзможно някои сделки да бъдат отменени от акаунти, които са били цел на хакерите. 

Междувременно основателят на криптовалутната борса Binance Чанпън Dжао се нареди на трето място в първата класация на списание Forbes на милиардерите, забогатели от операции с криптовалути. Притежаванoто от Dжао богатство се оценява на 1,1-2 млрд. долара.

Платформите, на които се търгува с криптовалути, все по-често стават цели за кибератаки. От началото на годината хакери са откраднали цифрови пари на стойност 700 млн. долара от борси в Япония и Италия. Кражбите принудиха борсите и регулаторите да вземат повече мерки за защита на инвеститорите.

Най-скандалният случай досега си остава кражбата на 460 млн. долара от японската борса за криптовалути Mt. Gox през 2014 г.

Борсите за криптовалути са примамлива цел за хакерите. Тъй като те поддържат история, трансакциите в биткойн и други криптовалути няма как да бъдат заличени, а това означава, че когато хакер успее да прехвърли актив от даден онлайн портфейл другаде, този актив е много трудно да бъде върнат.

Всичко за криптовалутите четете тук. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 2
khao
преди 6 години
тия борси станах като банките от дивия запад :):) ... то не че участниците не са подобни бандити де :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още