IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изненадваща оставка остави един претендент за най-висшия пост в Goldman Sachs

Президентът Дейвид Соломон остава единствен претендент за поста

22:11 | 12.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Президентът и съглавен оперативен директор Харви Шуорц се оттегля от Goldman Sachs Group, оставяйки колегата си Дейвид Соломон единствен президент и главен оперативен директор и основен фаворит за наследник на главния изпълнителен директор Лойд Бланкфейн, съобщи Ройтерс.

Банката не обяви защо Шуорц се пенсионира. Той беше смятан за един от двамата претенденти заедно със съпредседателя Соломон за най-висшия пост в най-мощната инвестиционна банка в САЩ.

53-годишният Шварц заемаше поста от януари 2017 г. Той ще се пенсионира на 20 април. След новината акциите на Goldman поскъпнаха с почти 1,4%.

Wall Street Journal съобщи в петък, че се очаква Бланкфейн да се пенсионира още тази година. Банката не коментира тази информация.

В началото на 2017 г. Шуорц става главен оперативен директор заедно с 56-годишния Соломон, след като Гари Кон напусна Goldman, за да стане главен икономически съветник на президента на САЩ Доналд Тръмп.

Шуорц ръководеше търговията от години, преди да бъде назначен за главен финансов директор през 2012 г.

Той очерта целта да увеличи приходите на банката с 5 млрд. долара годишно през септември, след като инвеститорите наложиха натиск банката да бъде по-прозрачна по отношение на стратегическите си перспективи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още