IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

София планира да построи поне 4 нови училища

Над 20 екипа работят по ремонтите на уличната мрежа, увери столичният кмет

11:30 | 13.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

София планира да построи поне 4 нови училища. Това каза в ефира на Българската национална телевизия (БНТ) столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя обаче подчерта, че работата по изграждането все още е в твърде начална фаза, защото се търсят подходящи терени.

Продължаваме да строим и нови детски градини, обясни Фандъкова. Предстои да бъдат открити нови 4 забавачници - в кварталите "Драгалевци", "Младост", "Люлин" и "Красно село", а също да започне изграждането на още осем във "Витоша", "Павлово", "Княжево", "Красно село", "Подуяне", "Дружба", "Манастирски ливади" и "Кръстова вада", където вече се строи. 

Относно дупките по улиците на София, които се отвориха в края на зимата, столичният градоначалник увери, че 20 екипа вече работят.

„Почистващите фирми непрекъснато работят по почистването първо на основните булеварди, по които се движи градският транспорт, а постепенно влизат и в кварталните улици“, обясни тя.

Кметът припомни, че за тази година са предвидени с 1,8 млн. лв. повече средства за миене, отколкото през миналата година. 

„Това ще ни позволи да мием повече и в същото време, ако могат да се отделят средства от зимното почистване, те отново ще отидат за миене. Вече бяха измити основни булеварди“, коментира Фандъкова.

Възложила съм да се работи поетапно, но непрекъснато - тогава, когато не вали - да се работи по ремонт на улици, и по почистване и миене на улици, категорична е тя.

Като най-знаков и ключов обект за тази година столичният градоначалник определи улица "Граф Игнатиев".

„Там предстои да се работи и от страна на „Софийска вода“, за да се подмени изцяло канализацията и водопровода, които са много стари. И със сигурност трябва да се реконструира подземната инфраструктура, за да може после да сме спокойни, че ще имаме повече живот на настилките. Ще бъде реконструиран и площад Славейков, градинката на Св. Седмочисленици и площад Гарибалди“, обясни Фандъкова.

Ще бъде направена организация и за стартирането на работата по бул. "Арсеналски", където предстои изграждане на тролейбусна линия, която ще свърже много сериозни квартали с метрото на София, посочи още кметът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още