IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борсите в Азия не успяха да намерят единна посока

Големите производители на стомана в региона пострадаха заради очакванията, че ще бъдат засегнати от щатските мита

10:45 | 13.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Азиатските фондови борси не намериха единна посока във вторник, след като подобна бе тенденцията и в последната сесия на Wall Street, а пазарите са притаили дъх в очакване на данните за инфлацията в САЩ по-късно през деня, обобщава CNBC.

Индексът на сините чипове в Япония Nikkei 225 се повиши с 0,66% до 21968,10 пункта на фона на волатилна търговия. Акциите на представителите на стоманодобивния сектор FE Holdings и Nippon Steel поевтиняха с по 0,68%.

Големите производители на стомана в региона пострадаха от очакванията, че ще бъдат засегнати от митата, които американският президент Доналд Тръмп въведе върху вноса на стомана и алуминий.

„Вярваме, че стоманените продукти от Южна Корея, Япония, Виетнам, Тайланд, Южна Африка, Австралия, Обединените арабски емирства и Аржентина са изложени на риск от изместване от американския пазар“, се казва в изявление на енергийната аналитична компания Wood Mackenzie. Според агенцията за тези страни има най-малка вероятност да бъдат освободени от митата.

В Южна Корея индексът Kospi се повиши с 0,42% до 2494,49 пункта, след като компанията от стоманения сектор Posco успя да заличи по-ранните си загуби и затвори търговията с поскъпване на книжата си с 0,14%. Акциите на Dongkuk Steel и Hyundai Steel обаче поевтиняха съответно с 0,49% и 1,53%.

На борсата в Хонконг бенчмаркът HangSeng се придвижи в посока надолу с 0,25% до 31516,61 пункта. В континенталната част на страната основниятиндекс Shanghai Composite се раздели с 0,49% от стойността си до 3310,24 пункта. Във вторник стана ясно, че Китай ще обедини своите банкови и застрахователни регулатори, за да опрости и затегне надзора над финансовата си система.

В Австралия местният измерител S&P/ASX 200 загуби 0,36% от стойността си до 5974,71 пункта. Bluescope Stee отчете спад в цената на книжата си с 1,51%, а Rio Tinto – с 1,96%. Банковият сектор също финишира на червена територия. Акциите на AMP и Westpac поевтиняха съответно с 0,74% и 0,2%. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:34 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още