Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Отмяната на забраната за пушене ще е първият тест за управляващите в Австрия

Крайнодясната Партия на свободата настоява, че забраната за пушене в заведения за хранене нарушава свободите на гражданите

2
 
3
 
4
khao до: Venislav
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
аз пък съм пушач и подкрепям забраната ... не ми пречи да излезна отвън и да изпуша една, не ми е приятно и след като се прибера у нас дрехите ми да смърдят на пепелник !
Автомобилите в заведението ли карат и пушат ? ...или някой от отполяващите се на дърва да е изкарал комина си в заведението зада правиш такъв паралел ? ... не е !
Все пак не говорим за тотална забрана, зада е приравняваш като тоталитаризъм!
4
 
2
 
3
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
отопляването с дърва и карането на автомобили ми цапат и на мен въздуха и ме тровят...
Никой няма да те кара насила да седиш около пушачи. Заведенията сами да могат да решават дали да се пуши или не и да си носят финансовите рискове за това.

А това със "защо хората трябва да търпят" е лесно да се отговори, защото пушача си плаща голямо количество данъци. Акциза си е данък за греха.

Не съм пушач и не ми е приятно около мен да има дим на цигари, но по-неприятни са ми раздути държавни администрации, тоталитарни забрани и зелен тероризъм...
5
 
10
 
2
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Както казаха тази сутрин по бтв "нивото на политиците навсякъде пада". Каква свобода да се увреждаш сам, когато увреждаш и другите около теб? Защо хората трябва да търпят твоя порок на обществено място?
14
 
9
 
1
преди 8 месеца
"Седя в купето за пушачи и току-що стигнах до едно заключение. Железопътните предприятия във всички страни по света използуват в своя транспорт два вида купета: купета за пушачи и за непушачи. Дотук всичко изглежда в ред - но само изглежда. В купето за непушачи пушенето е забранено, следователно в купето за пушачи би трябвало да е забранено непушенето! Само че не е така, а подобни непоследователности особено дълбоко засягат моето чувство за справедливост. Колко хубаво щеше да бъде сега, ако кондукторът, влизайки в купето за пушачи, глобеше всички онези, които не пушат, а след това строго ги отпратеше в купетата за непушачи!"

Ерих Кестнер