IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Spotify стъпи и в Африка

Южна Африка е първият пазар на континента, на който финландската компания навлиза

18:04 | 13.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Spotify пусна своята музикална стрийминг услуга в Южна Африка, с което отбеляза навлизането си на континента, където смартфоните набират сили бързо, а телекомуникационната инфраструктура се подобрява, предава Ройтерс.

Шведската фирма, стартирана през 2008 г. и в момента оперираща в над 60 държави, е най-голямата музикална стрийминг компания в света и се конкурира с услугите на Apple, Amazon.com и Google в тази област.

Стъпването на южноафриканския пазар се случва в момент, в който Spotify се подготвя за директно листване на акциите си на борсата в Ню Йорк, което ще позволи на инвеститорите и служителите да продават книжата си, без компанията да набира нов капитал или да наема банки от Wall Street, за да ѝ помогнат за IPO-то.

“Вярваме, че Южна Африка е страхотна държава за старт”, коментира управляващият директор на Spotify за Близкия изток и Африка Клаудиус Болър. По думите му в глобален мащаб Южна Африка е разглеждана като особено важен музикален пазар. Освен това компанията има желание да разшири дейността си и в останалата част на Африка, но Болър не разкрива в кои страни и кога ще се случи.

Увеличаването на свързаността в Южна Африка, подпомогнато от по-големите инвестиции в инфраструктура, както и от нарастващото ползване на кредитни карти и банкови сметки, привлече световните доставчици на музикален и видео стрийминг.

Музикалният пазар на стрийминг в страната е доминиран от играчи като Apple Music, Google Play, френската Deezer и Simfy Africa.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още