IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските борси затвориха на червено след уволнението на Тилърсън

Най-зле се представи телекомуникационният сектор

20:02 | 13.03.18 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Европейските борси завършиха днешния ден на червена територия, след като инвеститорите следиха новините около решението на американския президент Доналд Тръмп да освободи министъра на външните работи на страната Рекс Тилърсън, пише CNBC.

Общоевропейският индекст Stoxx 600 увеличи загубата си и приключи сесията с 0,98% понижение, след като почти всички сектори се оказаха на негативна територия.

Всички ключови борси записаха големи отстъпления. Британският индекс FTSE 100 спадна с 1,05%, френският CAC 40 - с 0,64%, а германският DAX се потопи с 1,59 на сто.

Застрахователният сектор отписа 1,36% на фона на финансовите отчети на компаниите. Hannover Rueck се оказа на дъното на сектора, след като обяви годишните си резултати. Книжата на германския презастраховател завършиха борсовата сесия с 4,2% понижение на стойността си.

Най-зле представилият се обаче беше секторът на телекомуникационните компании, който финишира с 1,6% надолу.

Секторът на основните ресурси запази доброто си представяне, като се оказа единственият, който записа ръст. Това се случи след като цените на металите поеха нагоре в рамките на борсовия ден. Не може да се каже същото и за цените на петрола, които се оказаха на червено в следобедните часове.

Френската Iliad се оказа на дъното на индекса, въпреки че отчете по-високи приходи от продажби и по-висока печалба за 2017 г. Телекомуникационната група заяви още, че фирмата е във финалната фаза на старта си в Италия преди лятото, писа Ройтерс. И все пак книжата ѝ записаха 10% спад на стойността си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:58 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 2
majnata
преди 6 години
Е да де , ама борсите напрао почервенели , според Ленчето ... : ))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още