IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хардуерно Galaxy S9+ на Samsung е по-скъп от предшественика си

Оскъпяването на производството е свързано с подобренията в камерата

14:02 | 15.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Изграждането на най-новия флагман на Samsung Electronics струва повече отколкото при предишния модел, след като южнокорейската технологична компания подобри камерата на устройството, твърди компанията за проучвания TechInsights, цитирана от Bloomberg.

Направата на новия смартфон Galaxy S9+ струва 379 долара, което е над сумата от 343 долара за миналогодишния Galaxy S8+, посочва TechInsights. S9+ има по-добра система на камерата, включваща компоненти, които струват 48 долара спрямо 32 долара при S8+.

След като камерите на смартфоните бяха достатъчно подобрени, за да се превърнат в основните устройства, с които повечето хора снимат, битката между Apple, Samsung и другите мобилни технологични компании сега е насочена към качеството на снимките.

Другата област, в която фирмите се съревновават, са дисплеите, макар че цените им започнаха да спадат. Най-скъпият компонент в S9+ е 6,2-инчовият OLED екран, който струва 72,50 долара. Той е по-евтин от екраните със същия размер на Note 8 и S8+, които струват съответно 82 долара и 78,50 долара, твърдят анализаторите. На второ място се нарежда основният процесор на цена от 68 долара и компонентите за памет – 51 долара.

Анализираният телефон използва създаден от Samsung процесор, въпреки че моделите на компанията в САЩ преди използваха процесори на Qualcomm. Устройството включва чип Exynos 9810 на Samsung, за който се смята, че е по-бърз от миналогодишните модели.

Средната цена в САЩ на S9+ през оператор е 903,30 долара, което предполага, че Samsung има брутен марж на печалбата от 58% след разходите, оценени от TechInsights. Освен това Samsung продава устройството на своя уебсайт за 840 долара, което означава марж от 55%.

За сравнение Apple получава марж от 61% от iPhone X и 59% от iPhone 8 Plus, твърдят анализаторите.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още