IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Може ли айкидото да повиши ефективността в бизнеса?

Бойното изкуствно и източната философия помагат за личностното изграждане на лидерите, посочи Ангелина Иванова от Нeat Development Solutions

11:23 | 23.03.18 г. 2
Може ли айкидото да повиши ефективността в бизнеса?

Aikido Training Line e иновативен и доста ефективен метод за учене и развиване на лидерските качества. Базира се на тялото, но в обучението има място и физическо преживяване. Чрез него хората успяват да отключат потенциала си и да го реализират успешно в практиката.

Това коментира в студиото на Investbook на Bloomberg TV Bulgaria Ангелина Иванова, управляващ съдружник в Heat Development Solutions.

„Физическото начало, физическото преживяване е единият аспект, насочен към тялото. Другият важен аспект е, че бойното изкуство айкидо се използва като метафора, като аналогия, като се вземат принципите на това бойно изкуство, чиито принципи са базирани на източната философия, и се прилагат в бизнес средата. Хората много лесно виждат връзката и могат да принесат универсалните принципи от бойното изкуство в своята работа“, посочи тя. 

Ангелина Иванова обясни, че мениджърите се обучават по метода Aikido Training Line и след това предават тази философия на своите служители.

„Винаги има тема, по която се работи, когато се съберем на едно място и работим. Тя може да е свързана с развитие на лидерските качества, управление на конфликти, повишаване на ефективността и проактивността, презентационни умения“, обясни Иванова.

По думите ѝ методът е подходящ не само за висшите мениджъри, но и за тези от средно ниво, както и за важни за компанията служители като специалисти и експерти.

Според нея те получават добро ноу-хау като инструменти за сферата, в която работят, но чрез метода Aikido Training Line обучението е по-ефективно. 

Освен това като база се използват и основните принципи на айкидото, които са базирани на източната философия, като обучаваните в последствие ги прилагат в реалната бизнес среда.

„Работим с т.нар. център, който е в основата на бойното изкуство. Когато човек е центриран, така да се каже, си тежи на мястото, има по-силно присъствие, когато влезе някъде, хората го забелязват, когато заговори, започват да го слушат. Става дума за авторитет, като не говорим за някаква арогантност или надменност“, коментира Ангелина Иванова. "Докато други методи дават визия за това как да взимаме решения, то Aikido Training Line по-скоро е насочено към това на първо място да имаме правилна преценка.”

Къде е фокусът на Aikido Training Line? Достатъчен ли е семинар за един ден за обучение? Какви са последващите програми? Как се оценяват постиженията след обучение от Aikido Training Line? Кои индустрии се интересуват от иновативния метод?

Вижте повече във видеото!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 1
bgMan
преди 5 години
В престъпния бизнес - да.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 1
DarkStar
преди 5 години
За да си повиши някой "ефективността" в бизнеса не му трябват мантри и източни философии. Достатъчно е да бъде честен към партньорите си и клиентите си, да предлага качествена услуга или продукт, да уважаваш другите. (което се оказва доста трудно всъщност)Иначе колкото и философии да изпробва и бойни изкуства да прилага - само ще си чеше егото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 2
majnata
преди 5 години
Може , особено при некоректни бизнес партньори.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още