IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кога ще ги стигнем босненците?

Настоящият състав на съперника ни по футбол в петък вечер е повече от двойно по-скъп от нашия

11:43 | 23.03.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Кога ще ги стигнем босненците?



Националният отбор на Босна и Херцеговина е повече от двойно по-скъп от българския. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в ефира на "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова.

Гостът направи съпоставка на цените на настоящите състави на двата тима и на тези от 2008, когато за последно се изправихме срещу този съперник.

По думите му за периода от десет години ролите са се разменили, като "лъвовете" вървят надолу, докато футболът в Босна се развива и неслучайно страната участва на световното първенство през 2014.

Общата цена на противника ни за тази вечер възлиза на 129,05 милиона евро, докато на нашия отбор е 52 млн. евро.  Босна-България Босна-България

"Най-осезаемата разлика е в Топ 5 на футболистите. От едната страна са имена като Миралем Пянич (Ювентус), Един Джеко (Рома) и Сеад Колашинац (Арсенал), които играят в едни от най-реномираните отбори в Европа. Срещу тях се противопоставят Ивелин Попов (Рубин Казан), Георги Миланов (ЦСКА Москва) и Ивайло Чочев (Палермо)", обясни Коларов.

Той припомни, че през 2008 "лъвовете" спечелиха с 2:1 в Зеница, а двата гола за победата бяха дело на Димитър Бербатов (25, 58).

"Сега ни липсват играчи точно от неговия калибър, докато Босна разполага с такива. Преди 10 години общата стойност на "трикольорите" беше над 85 млн. евро, а на съперника почти 52 млн. евро. Освен Бербатов, в националния ни отбор играха още Мартин Петров и Стилиян Петров. Към тях можем да прибавим и Валери Божинов, който по онова време беше собственост на Манчестър Сити", добави Коларов.

Вижте и целия видео материал!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
khao
преди 5 години
до 10 години ! ... 90те бая избягаха от войната и техните деца израстнали на запад са сегашните футболисти, ние бегахме след 2000-2005та.. така че като пораснат нашите деца дето живеят в белите държави... а до тогава, ники перуката и нивелир попов !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още