Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Външният дълг на България продължава да се свива спрямо БВП

Частните и държавните задължения в края на януари са над 33 млрд. евро, отчете БНБ

   1| 2    
3
 
0
 
11
bgMan до: data
преди 1 година
Разбира се че са различни.
Ти пак не обърна внимание на главното - от няколко ЧПД са пощръклели като бесни животни да клеветят състоянието на НОИ и да агитират хората да си местят партидите на ДПО.
Пита се в задачката сега - кое точно ще е следващото нещо, което ще фалират за да си присвоят огромни средства, които да отидат за сметка на бюджета през следващите години.
0
 
0
 
10
data до: bgMan
преди 1 година
ъ , НОИ и ЧПД-тата са различни неща . Мноооооооого различни
3
 
0
 
9
преди 1 година
Data - и аз се уморих точно същите неща им разправям. Дори и бюджета да не може да поддържа НОИ по-скоро ще ни вземат даром в еврозоната и ще ни оправят баланса по гръцкия модел отколкото да оставят България на подобен фалит. Обаче частниците направо са пощръклели, което ме кара да се съмнявам дали след КТБ не предстои и друг контролиран фалит, този път на 2 български ЧПД.
------------------
И понеже са ми изтрили предния пост където изказах предположение евентуално кои може да са тези ЧПД сега го поствам в този вид и да видим дали пак ще го махнат.
0
 
3
 
8
data до: georgi_shum
преди 1 година
то това е повече от ясно , но понякога ми е забавно :)
2
 
3
 
7
georgi_shum до: data
преди 1 година
:) за съжаление тук е пълно с икономически неграмотни хора.. НЕ им влизай в обувките :)

1
 
7
 
6
data до: data
преди 1 година
За цъкащите минуси - НОИ по сега действащото законодателство НЕ МОЖЕ ДА ФАЛИРА . Колкото и да е дифицитът му държавният бюджет е ДЛЪЖЕН да го покрива !
7
 
7
 
5
data до: bgMan
преди 1 година
Хахахах , говорят за фалит на НОЙ ? Точно в годината в която се подобреват показателите ? Ти на ква дрога си тая вечер ?
4
 
7
 
4
bgMan до: data
преди 1 година
Може и да е балансиран бюджета обаче в инвесторските и в осигурителните среди много силно се говори за фалит на НОИ и на държавното пенсионно осигуряване. Доста народ направо ще пощръклеят в желанието си да тръбят за тия предстоящи фалити.
1
 
4
 
3
data до: bgMan
преди 1 година
От две години бюджета е балансира , ако това ти говори нещо разбира се . Даже ората са ти го написали . ПО важното е че не казват че Бг вече е КРЕДИТОР !
9
 
11
 
2
преди 1 година
Няма профилна снимка
А колко милиарда е ЧАСТНИЯ ВЪНШЕН ДЪЛГ и каква част от него са ОСОБЕННИ ЗАЛОЗИ с които като потребители "СТРАТЕГИЧЕСКИ" ИНВЕСТИТОРИ са ни вменили като дълг бъдещи плащания на ТЕХНИ лихви и главници ?!

КОЙ ПРЕДСТАВЛЯВА МИЛИОНИТЕ БЪЛГАРИ, конституирани без тяхно съгласие и представителност като ДЛЪЖНИЦИ по заемите на тези "СТРАТЕГИЧЕСКИ" ИНВЕСТИТОРИ ?

КОЙ УЗАКОНИ ТАЗИ ИЗМАМА , КОЯТО НИЕ КАТО КРАЙНИ ПОТРЕБИТЕЛИ ПЛАЩАМЕ С ЦЕНАТА НА ТОК , ВОДА , ПАРНО - лихвите и договорените без наша представителност ЗАЕМИ на инвеститорите?!

КЪДЕ Е ОМБУТСМАНА МАНОЛОВА И ЗАЩО НЕ ЗАПОЧНЕ ДА РАЗПЛИТА ЧОРАПА С ГИНКИНАТА АФЕРА , където се прави опит в цената на тока да се вкарат ЛИХВИТЕ и ГЛАВНИЦАТА на един ЗАЕМ по който липсва изискващата се ПРЕДСТАВИТЕЛНОСТ на задължените лица каквито в случаят се явяват милионите българи!

НА ПОРОЧНАТА СХЕМА НА ОСОБЕННИЯ ЗАЛОГ ВОДЕЩА ДО ИЗМАМА И ЗАГРОБВАНЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЛОЖЕН КРАЯТ

ЕТО КАКВО КАЗВА ДЕЛЯН ДОБРЕВ ЗА ОСОБЕННИЯ ЗАЛОГ СКЛЮЧЕН ОТ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА +"АМЕРИКАНСКИТЕ" МАРИЦИ НА КОИТО НИЕ С ЦЕНАТА НА ТОКА ПЛАЩАМЕ ЛИХВИТЕ И ГЛАВНИЦИТЕ ПО ЗАЕМА :
"При положение, че се прави особен залог на бъдещи вземания, защо тези централи – тъй като рискът се носи от всички потребители, съответно от НЕК - защо тези централи не са построени от самата Национална електрическа компания, при положение, че тя осигурява кредита?"

Ами накрая сложете едно МАГАРЕ като "СТРАТЕГИЧЕСКИ" инвеститор напишете му едни ЛИХВИ И ДОГОВОРЕНИ НЕРЕАЛНИ ГЛАВНИЦИ , пък простия народ да ги плаща , било с цената на тока , на водата , на парното ...

На това му казват ОМРАЗЕН ДЪЛГ защото е създаден с измама и без изискваща се представителност на ЗАДЪЛЖЕНОТО ЛИЦЕ!

КАКВА ЧЕСТ ОТ ЧАСТНИЯ ВЪНШЕН ДЪЛГ Е ОМРАЗНИЯ ДЪЛГ?