IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Президентът на Tencent продаде 1 млн. акции от компанията

Мартин Лау е свил дела си в Tencent от 0,49% на 0,48% с продажбата

15:51 | 28.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Президентът на Tencent Holdings, най-високо оценената публична компания в Азия, е продал 1 млн. от своите акции в компанията с премия от 5,4% от цената на книжата при затварянето на пазара, сочат документи, подадени към регулаторите, предава Ройтерс.

Мартин Лау е продал част от акциите си в Tencent, чиито книжа увеличиха стойността си почти двойно през 2017 г., на средна цена от 434,36 хонконгски долара (55,35 щатски долара) за акция. С това делът му е намалял до 0,48% от 0,49%.

Продажбата се случва, след като миналата седмица най-големият акционер в Tencent – Naspers, продаде 2% дял за 9,8 млрд. долара. Това е първият път от 17 години, в който Naspers свива дела си в Tencent.

Tencent загуби над 51 млрд. долара от пазарната си капитализация за два дни миналата седмица в резултат на новината за Naspers и заради предупреждението от страна на мениджмънта за натиск върху маржа. Спадът се случи, въпреки че компанията отчете по-висока печалба от очакваното.

Книжата на Tencent приключиха търговията в сряда с 4,63% спад на цената до 412,2 хонконгски долара.

Корекцията изпрати Tencent извън клуба на компаниите, оценени на над 500 млрд. долара, тъй като капитализацията ѝ достигна 499 млрд. долара. И все пак тя остава най-високо оценената листната в Азия компания и петата в света по пазарна капитализация.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още