IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Експерт: Българската позиция по случая „Скрипал“ е дипломатична

Във високата политика исторически важните решения се оценяват след време, коментира преподавателят в НБУ Росен Стоянов

08:46 | 29.03.18 г. 1
Експерт: Българската позиция по случая „Скрипал“ е дипломатична

Българската позиция по случая „Скрипал“ е дипломатична, защото в тази игра не винаги две и две прави четири. Това каза проф. д-р Росен Стоянов, преподавател в „Нов български университет“ (НБУ) в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Изказването му е по повод новината, че посланикът на България в Русия Бойко Коцев се върна в София за консултации. 

"Във високата политика исторически важните решения се оценяват след време. На мига те изгледат емоционално или идеологически обагрени, или пък опозиционно настървени, но не винаги можем да провидим правилността. Това в крайна сметка е решението на правителството на Република България. Дали ни харесва, или не, е друга тема, но това е нашият сигнал навън. Той може да се разчита по различен начин, но според мен това е балансираната позиция спрямо цялостната конюнктура" обясни Стоянов.

Той посочи още, че не трябва да се забравя срещата, която се състоя във Варна.

"Като страна домакин на нещо толкова важно като връщането на масата на преговорите на ЕС и Турция, ние не би трябвало да правим резки движения в нито една друга сфера, за да не загубим малкото аванс и позитив, който успяхме да си набавим от тази среща“, подчерта Стоянов.

Вижте още във видеото. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:17 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 5
крас
преди 5 години
След изявлението на руското външно министерство ДА СЪДИ държавите които са предприели подобни действия , на нас ни липсва само това ДА ПЛАЩАМЕ за колективния бяс който е обхванал някои държави. СЛУЧАЯ Скрипал НЕ ОБЕДИНИ , а РАЗЕДИНИ Европа.Ръководството на ЕС се оказа заложник на ЛОНДОН. С това РАЗИДИНЕНО ПОВЕДЕНИЕ ЕС показа признаците си на разпад.Да не говорим за ГЕРМАНИЯ, която В ТОЗИ МОМЕНТ реши индивидуално въпроса със СЕВЕРЕН ПОТОК - 2 в своя полза , ОСТАВЯЙКИ БЪЛГАРИЯ И БАЛКАНИТЕ на произвола на съдбата.Как без газта идващо до вчера от Украйна ще оцелеем през идващата зима?КАК, КОГАТО ГАЗПРОМ РАЗТРОГНА ДОГОВОРА за транзит с УКРАЙНА??КАК ЩЕ СЕ ЧУСТВАТЕ ГОСПОДА ЕВРОПЕЙЦИ И БЪЛГАРИ , гледайки как ЕРДОГАН ПРИВЛИЧА НАШИТЕ ИНВЕСТИТОРИ с цената на газта и тока получавани от РУСИЯ?!ПОЛИТИЦИТЕ НИ ПАК ЩЕ ПЪРХАТ ПО СТУДИЯТА ДА ОБЯСНЯВАТ КОЙ БИЛ ВИНОВЕН. И КАКВО ОТ ТОВА?Днес , а не УТРЕ е момента БОРИСОВ по подобие на НЕМЦИТЕ ДА СКЛЮЧИ ДОГОВОР с МОСКВА ЗА ЮЖЕН ПОТОК !АКО НЕ ГО НАПРАВИ ТОВА ЗНАЧИ, ЧЕ ЗА НЕГО БЪЛГАРИЯ Е ПРЕСТАНАЛА ДА СЪЩЕСТВУВА.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още