IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С 18% расте оборотът в услугите на ИКТ сектора за 2017 година

В сектора са заети над 50 хил. души и броят им нараства

14:51 | 30.03.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Оборотът в услугите в сектора на информационните и комуникационни технологии (ИКТ) в България се е увеличил с над 300% за последните 7 години, като през 2017 г. увеличението е с 18% на годишна база. Това заяви заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов, който откри Cloud and Blockchain Forum 2018. 

Форумът събира доставчици на услуги, телеком оператори, бизнес и ИКТ специалисти, които обсъждат ключовите проблеми на пазара на облачните услуги и блокчейн технологиите, съобщи икономическото министерство.

Лъчезар Борисов изтъкна, че ИКТ секторът в България отчита положителни тенденции и е един от най-бързо развиващите се в икономиката на страната. „В него са заети над 50 хил. души, а броят им нараства с около 7% спрямо съответния период на предходната година“, подчерта той.

По думите му развитието на блокчейн и клауд технологиите ще промени бизнес моделите в широк кръг от области, например здравеопазването, застраховането, финансовите услуги.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:11 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още