IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Израелският премиер не иска да бъде поучаван от Ердоган

Турският президен осъди действията на израелската армия

15:28 | 01.04.18 г. 5
<p>
	Бенямин Нетаняху, министър-председател на Израел. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Бенямин Нетаняху, министър-председател на Израел. Снимка: Архив Ройтерс

Израелският премиер Бенямин Нетаняху отхвърли "моралните поучения" на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, който осъди действията на израелската армия, застреляла 16 палестинци при сблъсъци на границата с ивицата Газа, предаде Франс прес.

В петък десетки хиляди палестинци се събраха близо до границата с Израел на протести, които трябва да продължат шест седмици. В тях се настоява за правото на завръщане на палестинските бежанци, които са избягали или са били прогонени от домовете си във войната, последвала създаването на държавата Израел през 1948 г. 

Най-малко 16 палестинци, които се доближили до граничните ограждения, са били застреляни от израелски войници, а над 1400 са били ранени по данни на здравното министерство на ивицата Газа, съобщава БТА.

Вчера турският президент Реджеп Тайип Ердоган обвини Израел, че е извършил "безчовечна атака".

"Най-етичната армия в света няма защо да получава морални уроци от този, който безогледно бомбардира цивилни от години", отвърна Нетаняху в Twitter без повече подробности.

Израелската армия заяви, че е открила огън по протестиращи, които са замеряли войниците с камъни или коктейли "Молотов", стреляли са по тях или са се опитали да проникнат в Израел през граничните
ограждения.

"Браво на нашите войници. Израел действа твърдо и решително в защита на своя суверенитет и сигурността на гражданите си", заяви вчера Нетаняху.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

5
rate up comment 3 rate down comment 0
bgMan
преди 5 години
Другият много интересен факт за мен е свързан с лошото здравословно състояние на самия Ердоган. За да го поддържат жив го доя с много ама много скъпо лечение, което налага всеки месец да лети с частен полет до САЩ и там да му слагат лекарството.Та те могат да се карат колкото си искат в публичното пространство но Ердоган е много здраво вързан за ежемесечната терапия в САЩ и могат когато си искат да му прекратят съществуването и без Новичок.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 1
bgMan
преди 5 години
В дипломатическите среди от няколко години се говори че Ердогган иска да създаде нова ислямска суперсила на федеративен принцип с ядрено оръжие. Затова създава с много добра скорост нови балистични ракети, самолетоносачи, модерни дронове и всякакви други нови оръжия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 1
red6
преди 5 години
Има един лаф - "кога стана калайджия, кога му почерняха пръстите"... Та Rdoggy да не се репчи много много и да не си вре носа, където не му е работа. Най-малкото е доста лицемерно точно той да дава наставления.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 3
Grosss
преди 5 години
Историята доказа ,че политиката на големите държави се върти около интересите на Израел.Колкото до турците по-добре по-малко да шаватщото вече приятели нямат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 11
Sakamano
преди 5 години
Ако "най-етичната армия в света" е турската, не искам да си представям най-неетичната.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още