Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

След рекордната 2017 г. имотният пазар у нас върви към още по-голям просперитет

След силната година за инвестициите в търговски площи офисите, индустриалните и логистични площи и хотелите ще започнат да наваксват изоставането през 2018 г.

   1| 2    
1
 
12
 
16
deant до: Веск
преди 2 години
дъщеря ми (6г.) може да осъзнае че имотите са нереално скъпи в северна България. град русе за 30 години е на 1/3 та от населението си. няма инфраструктура имотите хвърчат. не пукане а черна дупка ще стане.имплозия.
0
 
11
 
15
Веск до: Sakamano
преди 2 години
Няма профилна снимка
Оптимист съм. В Североизточна България опустяха селата, малките градове и по-малките областни центрове. Само тоталното изнасяне на последното младо население от селата и малките нас. места спасява нещата. Спасява нещата засега в София, Варна, донякъде в Русе, вече трудно забавя истината в Шумен и Добрич. По-малките за съжаление не стоят добре. Да не ти казвам как си удрят *** в тавана на нотариалните кантори от кеф кога успеят да продадат. Ама няма кой да се изнася вече, няма. Чисто мигрантски, екстензивни бих казал фактори удържат нещата. Всички хора в село знаят истината и гледат да купят нещо в областен център. Заблуда, ама го правят. Всичко е въпрос на време. Набори от 60 - 65 хиляди деца ще заменят набори от 120 до 140 хиляди в бъдеще. Да бъдем позитивни...... Само Африка може да докара 10 милиона климатични мигранти в БГ, а може и повече ако пожелаем.
1
 
17
 
14
преди 2 години
Няма профилна снимка
Още по-голям просперитет. Дрън, дрън. Наистина има оживление в икономиката, от там и в имотния пазар. Спор няма. Това оживление у нас е без чужди инвестиции , което е жив абсурд, а и бих казал позакъсня. Нали ви е ясно - въртим се в общ цикъл с ЕС, ама те дръпнаха преди нас след кризата, а в следващата криза влизаме заедно. Това не е добре. За сметка на новото строителство е зарязана инфраструктурата, а старите жилища са зле отвсякъде. Не се поддържат. Дано поне санирането не се окаже голяма беля заради качество и материали. Населението от 2008ма до 2018та е намаляло с поне 400 000 души, а при това е и застаряло. Кой да купува бе. Набори от соца по 120-140 хиляди души отдавна си купихме. Младите набори са наполовина. Ето набор 97 рекорден с 63 хил. деца вече е на 21 - демек скоро завършват висше и ще се женят, ще купуват. Кой? Поне 1/4 са в чужбина, завинаги. Какво остана. А сега махнете от него тъмнокожите или както там е разрешено да ги наричам. Е те това ви е бъдещия пазар. София има 15 000 родени деца - население в бъдеще малко над 1 милион. Сега уж е 2, реално все пак е 1.5, но не и 1 милион. Ко прайм с освободените жилища? Леко с оптимизма. Лихви под 3 процента от банки у нас - а стига бе? Ама докога? РАждаемостта в областите с по-малки областни центрове е пази-боже. Вещае спад наполовина на населението спрямо сегашните нива. Леко с бутането на фитили да не гръмне кацата с меда на брокерите.
3
 
30
 
13
mrynmryn до: Sakamano
преди 2 години
Няма профилна снимка
Точно статия по-рано се обяснява, как в Испания, Хърватска и още кои държави (цитирам по памет), имотите са с 20% надолу от нивата им преди 2008, а тук бележат някакви нечувани ръстове. Да отбележа само - от 1988г. населението намалява, като през последните 15 години, повечето родени не купуват имоти, те дори ток и вода не плащат (по-популярни като oрки). Заплатите на фона на имотите са доста смешни, във Варна масово се строй, а виждам сгради, които стоят празни от 2-3 години насам, а са напълно завършени от поне 5. На теб не ти ли се струва цялото това нещо, като една пр акция на едни хора наречени брокери, които по цял ден си барат щепселите и спамят от сайтовете и трудно ти дават шанс да ги прескочиш, за да си купиш ти директно от продавача. Нямам търпение да се спука за пореден път и тоя път по-здраво.
7
 
21
 
12
преди 2 години
Аз продължавам да седя и да чакам с огромно нетърпение да видя кой балон ще се пръсне пръв, този на криптовалутите или този на кретено-масонският капитализъм.
2
 
23
 
11
khao до: Sakamano
преди 2 години
Няма профилна снимка
плюс това не виждам добрата новина в това че са се качили и без другото надценените имоти у нас... ама това е друга тема
3
 
19
 
10
khao до: Sakamano
преди 2 години
Няма профилна снимка
системна пропаганда от медиите, плюс действията на политическия елит ... и ето ти резултата! ...моята прогноза е че и по лошо ще става.
5
 
21
 
9
scott до: Sakamano
преди 2 години
Няма профилна снимка
Ми да ти кажем, а? КАКВО ТОЧНО СА НИ НАПРАВИЛИ.......
1990: въртех некви пари на магурата. натопиха ме, пребиха ме, свиха ми ени 10 000 марки. Най-трудно преглътнатата ми загуба....
1994: въртех магазин. със застраховка кражба и прочее. Та, изчакаха да "заредим" стока за 15 000 марки. Фауит, нерви, правилните хора ни били обрали, та требваше да свием знамената със 0 /нула/ лева у джобъ.
1997: шефчето на офисъ, в който работех, купи по мое настояване акции, които за 2 дни скочиха с около 3000%. На другиа ден ги подари на правилниа човек, само с едно теуефонно обаждане. А, да, и закриха отделъ в който бачках, щото нали, непродуктивен и на загуба.
А фауита на туристспортбанк ми беше най-забавен. С ено приателче имахме бая пари там. той имаше връзки и си ги изкара, мойте изгореха. Свободнопазарен принцип. Слава богу, ктб не ме засегна. Ама се наложи да си теглим парите от друга банка, че и да гуедам пред очите ми как мои близки страдат. до смърт - включително.
ТА,ТОВА,УВАЖАЕМИ СА НИ "НАПРАВИЛИ"! ИЛИ ПОНЕ, СА ГО НАПРАВИЛИ НА МАСАТА И СА Я ПРРЕВЪРНАЛИ В МЪРТВА И МАГИЧЕСКА.
Колкот до "имотите". правилните хора са мложило ного пари в "недвижимите имоти". И не могът да преживеят, че нема 1000% пичелба, че нема да направат от един лев 3-ма роби на егото си. Щот просто, масата умира или бега далеч от техните заповеди, афторитет и влияние в терирориата.
За първи път тука, сравнително гоуеми риби и кукловоди ниско и средно ниво ше ГРИЗНАТ ДРЪВЦЕТО. КЕФ! ЛИЧНО ШЕ ПИКАЯ НА ГРОБОВЕТЕ ИМ.
21
 
13
 
8
преди 2 години
Не мога да си обясня защо по-голямата част от коментиращите тук приемат нормално само негативните новини, а позитивните винаги ги смятат за лъжа и измама. Какво ли са ни направили, че сме се превърнали в народ от черногледци и параноици?
2
 
15
 
7
osoitza до: Jorkata
преди 2 години
Няма профилна снимка
е няма да е чак толкова скоро, първо ЕЦБ трябва да започне да дига лихвата, после да минат няколко месеца(години). Мисля че ще има още няколко(2-3?) години. Топката е в ЕЦБ,а пука не на балон без нея ще трябва да изчака малко повече.