Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

В. Велев: Договорите за американските ТЕЦ-ове са сключени "престъпно небрежно"

Липсва информация какво се случва с казуса около делото за недопустима държавна помощ за централите, смята Мая Манолова

0
 
3
 
5
преди 1 година
Няма профилна снимка
"*** уан корпорейшън" бе стабилизирана и продадена за 58 млрд. долара на "Джей Пи Морган Чейс" през 2004 г. благодарение на такива ПРОЕКТИ каквито са тези на “3С” офшорна компания, регистрирана в Ирландия.

Ускъпяването идва от ЛИХВИТЕ и ГЛАВНИЦИТЕ по заема с който някой без да ни е питал е превърнал милиони балгари в ДЛЪЖНИЦИ.

ЗАТОВА И ТОКА КОЙТО НЕК ПЛАКА Е ТОЛКОВА СКЪП.

Въпроса с изплащането и преминаването на СОБСТВЕНОСТТА от СЕГАШНИТЕ СОБСТВЕНИЦИ на ДЪРЖАВАТА е на дневен ред.

Защо се мълчи и защо не се действа по прехвърлянето на собствеността.
1
 
5
 
4
преди 1 година
Няма профилна снимка
Госпожо Манолова,
Обърнете се към г-н ЦАЦАРОВ и го попитайте докъде докара нещата с връченият му през 2013 година сигнал от тогавашиният министър ДОБРЕВ
, който е дал на прокурор „ОСОБЕННИТЕ ЗАЛОЗИ “ за ТЕЦ-те Марица Изток 1 и 3.

Строителството и модернизацията на AES "Гълъбово" (ТЕЦ „Марица Изток“ 1) и "КонтурГлобал" (ТЕЦ Марица Изток 3) са станали срещу залог на сметките за електричество на потребителите у нас.

Според него с тези залози са били осигурени гаранции за инвеститора от всички потребители в България без да е взето тяхното съгласие.
"Това е все едно /БЕЗ ДА СА ВИ ПИТАЛИ/ да станете поръчител и да си заложите заплатата на някой, който да строи апартаменти", обясни Добрев.

Договорите за особените залози са били сключени през 2002 и 2005 година и в тях е записано, че НЕК е длъжна да изкупува електричеството от тези централи. Според одитен доклад от 2011 г., ако НЕК спре да плаща, сумата, която ще дължи по сключените особени залози с двете централи, ще бъде над 13,1 млрд. лева. !!!!

ТОВА ГОСПОЖО МАНОЛОВА СЕ НАРИЧА "ОМРАЗЕН ДЪЛГ"

КАТО ОМБУДСМАН СЛЕДВА ДА ИЗИСКАТА ДОГОВОРИТЕ И ДА ДОКАЖЕТЕ, ЧЕ ТЕ СА СКЛЮЧЕНИ С ИЗМАМА И БЕЗ ИЗИСКВАЩАТА СЕ ПРЕДСТАВИТЕЛНОСТ НА МИЛИОНИТЕ БЪЛГАРИ ПРЕВЪРНАТИ В ДЛЪЖНИЦИ НА КРЕДИТОРИТЕ НА ЦЕНТРАЛИТЕ!!

Кога ще стане ясно КАК СЕ Е ПРОИЗНЕСЛА ПРОКУРАТУРАТА ПО СИГНАЛА НА ДОБРЕВ??

ИЛИ ЗА ВРЕМЕТО ОТ 2013 ГОДИНА ДО СЕГА ЦАЦАРОВ НЕ Е ИМАЛ ВРЕМЕ да се произнесе за тези 13 милиарда лева ОСОБЕННИ ЗАЛОЗИ?!

Хайде Майче,
НУЖНИ СА ДЕЙСТВИЯ , А НЕ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ !!
1
 
9
 
3
Mavi Goz до: meto76
преди 1 година
Ще споделиш ли някакъв сериозен източник, където да видим тези 400 лв/MWh за тока от ТЕЦ-овете на Ковачки? Стана ми нещо интересно... :lol:
10
 
6
 
2
преди 1 година
Няма профилна снимка
Как ви се струва декларираната цена на тока от Белене 70 лв. на фона на американските тецове ?
4
 
21
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
Чудесна инициатива,г-н Велев,но бихте ли сезирали омбудсмана да провери колко работодателите във ваше лице изземват годишно от българските домакинства чрез изкуствено ниските заплати в България спрямо средноевропейските нива на заплащане?