IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lidl избра България за своя IT център за развойна дейност

С отварянето на центъра ще бъдат създадени нови 120 работни места

13:52 | 03.04.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Lidl Digital</em></p>

Снимка: Lidl Digital

Един от най-големите европейски търговци на дребно в Европа – Lidl, избра България за откриването на своя нов високотехнологичен IT център за развойна дейност.

Новата структура носи името Lidl Digital и ще обслужва всички държави, в които оперира Lidl. Тя ще отговаря за ключови IT проекти на международната верига, съобщи компанията.

Lidl Digital ще е базиран в София, като в него вече работят 25 висококвалифицирани IT специалисти. Предстои да бъдат наети още близо 100 души, които да станат част от екипа.

Основната дейност ще бъде разработването на специфични платформи, системи и решения, които да се ползват от всички дестинации, в които има присъствие на Lidl - за онлайн търговията като нова и допълваща посока на сегашния успешен стационарен бизнес на компанията. 

Наред с Германия, Испания и Румъния, България е следващата страна, в която се отваря IT Център за развойна дейност Lidl Digital.

„Изключително признание и повод за гордост за нас е фактът, че такъв център се открива и в България. Това е доказателство за успешното и устойчиво развитие на нашия бизнес и огромното доверие, което ни се гласува за управлението на толкова важни за Lidl проекти“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

Lidl избира България за своя нов IT център за развойна дейност след надпревара между няколко европейски държави. Успешното присъствие на компанията в региона, както и утвърденият имидж на България като страна с висококвалифицирани ИТ специалисти и динамичното развитие на IT сектора у нас били сред причините, натежали в полза на избора на страната ни за откриването на новото IT звено.

Lidl е сред лидерите в бизнеса с търговия на хранителни стоки в Европа и четвъртата по големина верига магазини в света в ритейл сектора. Част е от немската Schwarz-Gruppe.

В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г., като днес вече има 87 магазина в 46 града в страната, два логистични центъра и над 2 300 служители. Компанията се нарежда сред най-големите работодатели, инвеститори и данъкоплатци и се утвърждава като водеща търговска верига у нас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 13 rate down comment 14
Индустриалеца
преди 6 години
Защо ли? Защото тук в Бг робите се търгуват на кило. Радвайте се роби, за 1000 евро *** ще правите, та ушите ще ви плющят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още