IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тайните и явните забележителности на Франкфурт

Германският „Майнхатън“ е още по-достъпен от България благодарение на нови полети на Lufthansa

09:08 | 05.04.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	R&ouml;mer. Снимка: Архив Ройтерс</p>

Römer. Снимка: Архив Ройтерс

Хайде към „Майнхатън“! По отношение на красивите и лъскави небостъргачи Франкфурт – петият по големина германски град, наричан „Майнхатън“ по аналогия с квартала Манхатън в Ню Йорк, може да се конкурира успешно с американския град. Но старият имперски град, който е сериозен транспортен и икономически център, има много други неща, които да покаже на туристите.

Независимо дали сте там по работа или за почивка, дори и за няколко часа ще има какво да видите.

Който е за първи път във Франкфурт и иска да се ориентира в чуждия непознат град, нека първо погледне към стърчащата високо в небето Main Tower. Двете платформи за наблюдение на небостъргача предлагат спиращи дъха гледки над голяма част на метрополиса и околността. Но внимавайте: терасите трябва да изкачат само онези, които наистина не се страхуват от замайване, защото се намират на височина от 198 метра.

В стария град на Франкфурт си струва да се види Рьомерберг - интересно оформен площад с фонтана на правосъдието (Gerechtigkeitsbrunnen) в центъра му. Това е най-живописният площад на Франкфурт, както и най-гъстата пешеходна зона. Струва се да се видят и т. нар. Kulturschirn (малки магазини, наподобяващи бутки), които са сгушени до т. нар. Römer, комплекс от 11 прекрасни стари сгради от 15-и до 18-и век. Не бива да пропускате старото градско кметство и императорското антре. Сред други забележими сгради са новото кметство от 1908 г., готическата църква Свети Лионхард и църквата Св. Никулаус, която е прочута с нейните камбани. 

Франкфурт е още по-лесно достъпен от България от края на март благодарение на Lufthansa. Най-голямата германска авиокомпания, която през 2017 г. отчете рязък скок на оперативната си печалба от 70% до 2,97 млрд. евро, вече предлага три полета дневно от София до Франкфурт.

С новия допълнителен полет от 26 март германската компания вече предлага на клиентите си 19 полета седмично от София до Франкфурт, а новият полет ще се предлага пет пъти седмично – в работните дни. Полетът от Франкфурт е в удобно време - в 15:05 часа, а пътуването от София също е удобно с излитане в 19:00 часа. А само с помощта на един трансфер на летището във Франкфурт пътниците от България ще могат да избират от около 170 дестинации в цял свят.  Lufthansa Lufthansa

Освен до Франкфурт Lufthansa, която наскоро представи новия си корпоративен имидж, предлага и 21 полета седмично от София до Мюнхен.

В средата на февруари с две паралелни събития в Германия авиокомпанията представи своя нов имидж. Традиционният жълт жерав вече няма да грее от самолетите, след като тъмносиньото се превръща във водещия цвят на марката, а жълтото става само акцент. Далеч по-важно е обаче друго – авиокомпанията инвестира всяка година по 2 млрд. евро в нови самолети с нисък разход на гориво – не само в полза на бюджета, но и на природата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
wladoalex
преди 5 години
Странно! Вашите собственици притежават и България еар. Лууфтханза платиха ли за статията? От миналата година и Уйзеар летят до голямото и близко летище, но не ги споменавате.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още