IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цецка Цачева: Най-лесно е да си подам оставката

Вътрешният министър не смята, че Цачева трябва да подаде оставка, а че съдебната система има нужда от реформа

10:32 | 05.04.18 г. 9
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Министърът на правосъдието Цецка Цачева декларира готовност да подаде оставка, ако премиерът я поиска.

„Във всеки момент, в който министър-председателят ми поиска оставката, аз ще я дам, каза тя по bTV. И допълни, че правосъдният министър по закон има отговорност за общото ръководство и контрол.

“Моите задължения като министър по отношение на изпълняването на управленската програма за политиките, които се провеждат в местата за лишаване от свобода, се спазват”, каза Цачева по повод призивите на опозицията да напусне поста си. 

“Ако считате, че оставката на един министър и друг е решение - това е много лесно решение“, посочи Цачева.

Оставката на правосъдния министър беше поискана от опозицията заради показното бягство от централния софийски затвор на двама осъдени, които още се издирват.

Цачева заяви, че проблемът трябва да се гледа комплексно и не иска петно на името на всички надзиратели заради грешки на няколко. Правосъдният министър беше категорична, че не дава оставка, ако премиерът не я поиска.

Министърът подчерта, че проблемите в системата не са отскоро. И припомни, че премиерът лично се ангажира с допълнителни 15 млн. лв. за надзирателите. Но за нея въпросът не опира само до средства, а до организация и човешки капитал.

Тя е категорична по случая с избягалите затворници, че повече от един не си е свършил работата. В същото време акцентира, че в затвора служителите нямат дори палки и не могат да се защитят при евентуален инцидент.

Според вътрешния министър Валентин Радев двамата бегълци вече са се разделили и се укриват индивидуално. Предположението е на база психопрофилите на затворниците, обясни той по "Нова телевизия".

Радев обясни, че служителите на територията на затвора са били невъоръжени, защото такива са правилата. 

Според него повишаването на заплатите на надзирателите ще бъде от полза за прекратяване на корупцията и наемане на по-качествени служители.

"Продължаваме да ги издирваме, да се надяваме, че ще ги заловим. Кръгът се затваря около тях, да се надяваме, че не са успели да минат границите. Разпитваме всички, напредваме", каза вътрешният министър.

лучаят е драстичен – двамата (избягалите затворници, бел. авт.) са много опасни и при това въоръжени", каза Валентин Радев. Той не смята, че Цецка Цачева трябва подаде оставката си като министър на правосъдието, а че съдебната система има нужда от реформа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:00 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 5 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 6 години
А беше се надула президент да става - държавата да представлява...?!! Даже сума млад, красив и образован евроатлантик за нея гласува на изборите... :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 8 rate down comment 0
data
преди 6 години
Ади мъ , Цецо - направи туй лесно нещо !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 8 rate down comment 1
bgMan
преди 6 години
Да се маха цялото това престъпно и корумпирано правителство.Въобще не е достатъчна само оставката на Цацка Джендърова.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 16 rate down comment 0
forexar
преди 6 години
Аз като гражданин искащ нормална държава съм потресен от фрапиращата некомпетентност на Цачева. Аз искам оставката на министъра!Виц на седмицата: ... "Съдебният министър обяви седмица на отворените врати в централен соф. затвор!"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 14 rate down comment 1
крас
преди 6 години
Цецка Цачева: Най-лесно е да си подам оставкататОГАВА НЕ ПРАВИ СЛОЖНИ НЕЩА - подай си оставката. И без теб и вожда ти ще съмне. Какво тук значи някаква си личност , като ЦЕЦКА , МЕЦКА И ПОДОБИЯХОДИТЕ СИ ДОМА. НА НАС ВИЕ НЕ СТЕ НЕОБХОДИМИ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 12 rate down comment 0
Jorkata
преди 6 години
Люсиенчо - ти ли си? :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 14
oio
преди 6 години
Лесно е да се подават оставки, но после кой ще ни управлява и ръководи?Лесно е да се иска, но тръдно е да реформираш и да водиш по пътя на прехода една такава система като правосъдието. Само с труд ще вървим с ускорени крачки попътя на прехода и реформите, а не с оставки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 15 rate down comment 0
BattleRoyal
преди 6 години
явно дори и "най-лесното нещо" не може да направи това екстремно "компетентно" човекообразно...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 19 rate down comment 1
ABBA
преди 6 години
Цецка Цачева: Най-лесно е да си подам оставката Това е като да плашиш кучето с кремвирш! Ами подай я де! Нали е лесно!?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още