IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ikea влиза във вътрешността на градовете

Веригата открива в Мадрид най-големия си магазин в Европа, в който ще бъдат инвестирани 6 млн. евро

16:41 | 05.04.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Шведската верига магазини за мебели Ikea избра Лондон, Ню Йорк, Стокхолм, Виена, Шанхай и Мадрид, за да тества новия си модел на градски магазин на бъдещето с цел да изнася придобитите познания към останалите пазари, на които присъства, пише испанското икономическо издание Expansion.

През лятото Ikea ще открие в Мадрид най-големия си градски магазин в Европа. Той ще разполага с площ от 2300 кв. м и ще бъде разположен на четири етажа. Магазинът ще отвори врати през лятото с инвестиция за 6 млн. евро и 60 служители. Той ще предлага 1000 вида мебели – от дивани до библиотеки през осветителни тела и украса.

В магазина ще могат да се купуват всякакви стоки от каталога на Ikea от цял свят, които ще могат да бъдат доставяни в дома или да бъдат взети на място. Целта на компанията е той да включва възможност за персонализиране на продукти, дегустация на храна или занимания, свързани с декорацията и интериорния дизайн.

Магазинът ще следва до голяма степен линията, която Ikea вече начерта преди една година с откриването на първия си градски магазин в Испания, но площта му ще е над два пъти по-голяма, което ще го превърне в най-големия магазин Ikea в Европа.

Формата му на функциониране обаче няма да се промени – магазинът няма да разполага със собствен склад, тъй като ще се снабдява от един от големите складове на веригата извън столицата. Шведската компания не изключва възможността, ако тестът се окаже успешен, да открие и други магазини в центъра на Мадрид или други испански градове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:50 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още