IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов: Балканите имат нужда от мир, за да постигнат просперитет

Българският премиер е специален гост на на 21-ия Международен икономически панаир в Мостар

22:00 | 09.04.18 г. 2
<p>
	Бойко Борисов. <em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Бойко Борисов. Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

В тази толкова важна изборна година за Босна и Херцеговина по всякакъв начин ще се опитаме да помагаме за единството на държавата. На Балканите не може да подхождаме егоистично, проблем в която и да е държава засяга и другите, затова разчитам и на колегите за постигане на мир. Това коментира министър-председателят Бойко Борисов след срещата си с Драган Чович, член на Председателството на Босна и Херцеговина и домакин на 21-ия Международен икономически панаир в Мостар, съобщи пресцентърът на Министерския съвет.

Борисов е специален гост на изложението, което си поставя за цел да засили икономическото развитие чрез среща на бизнеса от региона със световни компании. В него ще участват и политически лидери от държавите от Западните Балкани, с които българският министър-председател ще проведе срещи. 

На срещата на Бойко Борисов и Драган Чович са обсъдени двустранните отношения, пред които има неусвоен потенциал по общото изразено мнение, евроатлантическата перспектива на страните от региона и най-сериозният инструмент за гарантирането й - развитието на икономиката и на инфраструктурата.

"Направим ли инфраструктурата, ще има и просперитет. Другото го пробвахме, не се получи", посочи премиерът Борисов.

Сигурен съм, че нашият евроатлантически път е без алтернатива, категоричен беше и членът на Председателството на Босна и Херцеговина Драган Чович.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
thehappyroger
преди 5 години
Бойче, след 2030-та пари за заплати в държавният сектор, за пенсии и за бюджет ще ги събирате на ромите от висококвалифицираността, от желанието им да се размножават безразборно и умението им за 50 лв. да гласуват за вас, макар и понякога да не разбират системата на числата при преференциалното гласуване.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
thehappyroger
преди 5 години
Как точно ще постигнат този просперитет с такива крадливи политически класи и кретено-масонски бизнес елити, бе, Бойче. България вече 30 години след комунизма не води война с никой, а положението става все по-трагично, особено в провинцията, явно някъде другаде е проблема, ама къде ли, май в офшорните ви сметки и фирми фантоми за пране на пари, източване на ДДС, програми, еврофондове и бюджети :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още