Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Какъв ще бъде размерът на първите пенсии от втория стълб?

Капиталовите схеми, произвеждат повече приход за пенсия, отколкото в солидарния стълб, каза Даниела Петкова

1
 
3
 
5
Императорът до: KPetkov
преди 7 месеца
Разбира се, Ной не инвестира, той само харчи. Не разбираш ли, че точно туй е страшното? Или ти вярваш, че като одъpтееш, два милиона хъхреци ще работят здраво, за да ти плащат пенсия?
0
 
1
 
4
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Не разбрах от статията какъв е изводът. Нещо ми прилича като и НОИ те краде и пенсионните фондове те крадат, ама ура за светлото пенсионерско бъдеще :)

Това изречение направо ме разби. То солидарният стълб не беше ли на разходопокривен принцип, т.е. приходите са равни на разходите. Кой е твърдял, че парите, които отиват в НОИ се инвестират в някакви инвестиции? Един лев в пенсионните схеми произвежда 2-3 стотинки след като вземеш инфлацията предвид, а може и по-малко, тъй като има и такси за управление:
"Един лев, вложен в капиталовите схеми, произвежда повече приход за пенсия, отколкото в солидарния, допълни Петкова."
2
 
8
 
3
преди 7 месеца
Браво на Петкова - казала им го е. Крадците от социалното министерство просто гледат да подлъжат хората - та те да си подарят парите на продънената финансова пирамида Ной - затова дават за например хората, дето са се осигурявали на МРЗ и имат и пропуски във вноските.

Ами не може за 18 години да си внесъл 2.8 Б в УПФ-то си - и да се надяваш, че в продължение на още 15 години живот, ще получиш обратно от УПФ 20-28 бимберици под формата на пенсия. Отде ще дойдат тия пари?
1
 
5
 
2
преди 7 месеца
А какво да кажат в САЩ, където почти всичко за пенсията им зависи от капиталовите пазари. Новите пенсионери там скоро ще правят като вятъра.
2
 
3
 
1
преди 7 месеца