IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп нареди проверка на Пощенските служби на САЩ

Решението може да е свързано с атаките срещу Amazon

16:36 | 13.04.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският президент Доналд Тръмп издаде заповед за създаване на работна група, която да проучи Пощенските служби на САЩ (USPS) и да препоръча какви реформи са необходими, пише CNBC.

Това може да значи и ескалация на атаките на държавния глава срещу онлайн гиганта Amazon заради работата му с въпросните служби, твърди анализатор. Белият дом не е отговорил веднага на запитването на коментар.

Работната група ще оцени операциите и финансите на USPS, посочва заповедта. Това включва проучване на ролята на пощенските служби на конкурентни пазари, състоянието на бизнес модела им, работната сила, разходите и ценообразуването. На групата е наредено да разгледа намаляването на обема на писмата и как това се отразява на самофинансирането на USPS и на монопола на агенцията върху доставката на писма и пратки.

„USPS e поела по пътя на финансовата нестабилност и трябва да бъде преструктурирана“, коментира Тръмп в заповедта.

Пощенските служби са генерирали „65 млн. долара кумулативна загуба след рецесията в периода 2007-2009 г.“, допълва документът. В него се посочва, че агенцията не е била в състояние да извърши плащанията на задълженията си за пенсионни и здравни осигуровки, които са надхвърлили 38 млрд. долара към края на фискалната 2017 г.

Работната група ще представи доклад с констатациите и препоръките си на Тръмп в рамките на 120 дни след издаването на заповедта.

През последните седмици президентът атакува неколкократно гиганта в сферата на онлайн търговията Amazon. Държавният глава твърди, че Пощенските служби губят милиарди заради него.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още