IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск: Tesla ще бъде на печалба през третото и четвъртото тримесечие

Автомобилостроителят непрекъснато не успява да постигне обещаните производствени цели и се бори с лош имидж заради катастрофа на свой автомобил

20:19 | 13.04.18 г. 5
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската компания за производство на електромобили Tesla ще излезе на печалба през третото и четвъртото тримесечие тази година и няма да й се наложи да набира средства от инвеститори, заяви днес милиардерът и главен изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск, предаде Ройтерс.

Изявлението доведе до поскъпване на акциите на компанията с 3 процента. Tesla се опита този месец да омаловажи спекулациите на Wall Street, че ще трябва да се върне на капиталовите пазари тази година, за да набере средства в подкрепа на производството на модела си седан Модел (Model 3), който е възприеман като решаващ за дългосрочната печалба на компанията.

Автомобилостроителят непрекъснато не успява да постигне обещаните производствени цели и се бори с лош имидж заради катастрофа на свой автомобил, управляван с автопилотна система. Tesla заяви преди десет дни, че ще има положителен паричен поток от третото тримесечие.

Мъск отговори на материал в сп."Икономист", в който се цитират оценки, че Тесла ще има нужда от допълнително финансиране на стойност 2,5-3 милиарда долара тази година, пише БТА.

" Tesla ще бъде на печалба и с положителен паричен поток през третото и четвъртото тримесечие, така че очевидно няма да има нужда да набира средства," написа в Twitter Мъск.

Компанията отново не постигна целта си за седмично производство от 2500 автомобила Модел 3 в края на първото тримесечие. Анализаторите и мениджърите на фондове се съмняват в способността на Tesla да поддържа растежа на производството и да достигне 5000 коли Модел 3 седмично след около три месеца.

Модел 3 е първият електромобил, насочен към масовия пазар, и е важен за усилията на компанията да натрупа приходи, за да се разплати с инвеститорите и да напредне с разработката на други електрически автомобили.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 0
khao
преди 5 години
добре че са дишуошърите-имигранти да им кажат кое колко струва ... абе що се месите в теми от които не разбирате ? :):) Гледайте и се възхищавайте на можещите и си мечтай и ти да си такъв човек един ден, а не прос хейтър :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 7
julian12
преди 5 години
Тесла няма капацитета на БМВ или ФВ, а акциите им са х2 на ФВ например. Един голям балон. Най-изгодния автомобил в момента е хибрид.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 18 rate down comment 16
lyusien
преди 5 години
И най тъпите не разбраха ли че електроавтомобилите са обречени на успех А Тесла е начело и ще спечели най много Въпреки неверниците
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 8
ABBA
преди 5 години
Споко Импе, то и комунизма ЩЕШЕ да дойде, *** не дойде.................................
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още