Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Индустрия 4.0 ще осигури по-високи заплати

Според заместник-министъра на икономиката Лъчезар Борисов дигитализацията и цифровизацията са един от механизмите за запазване на възходящия тренд в икономиката

0
 
4
 
5
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Не знам защо толкова се страхувате от роботизация? Например - в София няма асансьорни техници. Работещите в момента в този отрасъл са прехвърлили пенсионната възраст. Роботи тази работа не могат да свършат.
В София няма водопроводчици. Не говоря за самоуки "майстори", а за обучени и квалифицирани кадри. А за завършили строителния техникум и реално практикуващи дори не ми се говори.
Реално т.н. средни техници или пък квалифицирани майстори, минали през дългия път на обучение и практика, са много по-редки от "програмисти". А трудно един робот може да направи индивидуална гипсова шпакловка.
Е, то е трудно да се намерят и роботи по усвояване на еврофондове ама май това не е Индустрия 4.0
0
 
4
 
4
khao до: studioaa
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
абсолютни лъжи, доходите сега са поне 3 пъти (ако не и 5 пъти) по високи от 80-та !
1
 
5
 
3
bgMan до: studioaa
преди 10 месеца
Това отчасти е така и защото днес има 10 пъти повече неща за купуване отколкото имаше и се произвеждаха през 1980-та.
5
 
3
 
2
преди 10 месеца
Вие сигурно се шегувате. Днес заплатите у нас са по-ниски отколкото са били през 1980. Да за близо 40 години заплатите днес са 2 пъти по-малки днес по покупателна способност от нивото им през 1980, а за САЩ има постоянен спад на доходоите от 1970 или последния президент, при който е имало ръст в реално измерение на доходите е Ричард Никсън. Причината за това не са компютите, а глобализацията и свободната търговия, която доведе до аутсорсване на над 250 милиона работни места от Европа и САЩ в Индия, Китай, Виетнам и Индонезия.
3
 
2
 
1
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
Нали същото беше казано като навлязоха компютрите? Да, ама Не!