Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Пенсионните дружества няма да изплащат средна пенсия от 30 лева

Даниела Петкова от Асоциацията на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване опроверга осреднените данни на финансовото и социалното министерство

1
 
7
 
5
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Който колкото си е събрал, толкова ще получи, образно казано. В действителност ще получи даже повече.
1
 
12
 
4
doba до: Императорът
преди 10 месеца
Импе, не се коси.

Видоввен идва: 2021/2024, на който не му иснасят ДПФ-тата, има възможност да си прехвърли вноските в НОИ. Някак си усещам, че това ще са хората които не са внасяли почти нищо през годините.
2
 
4
 
3
khao до: Императорът
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
милионите минуси са заради лошата ти репутация :):) те един път да напишеш нещо верно, пак генерираш минуси :):) ... тук няма математика, а психология :)
Иначе тоя път си прав, ама само тоя път :)
2
 
13
 
2
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Прав си, Импе, не се коси... Вторият стълб е по-справедлив, защото от него хората ще получават според колкото са внасяли, т.е. според приноса си. Той затова се и нарича "капиталов". Малко или много - персонална партида е и (би трабвало!) никой да не може да ти я отнеме! За разлика от него държавният стълб вкарва всичко в един кюп и го усреднява по негови си (на администрацията) критерии. А това е ужасно порочно, защото наред с добросъвестните вносители там на опашка се редят и всички паразити!
15
 
20
 
1
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Идеята на ЧПФ беше изначално да предложи по добра доходност и да подобри както сигурността, така и размера на плащанията. Към момента е ясно, че при равни условия тези, които са само в държавния фонд ще получават 15% по-висока пенсия... А колкото до другите дрънканици смятам е излишно да се разсъждава. Високи такси, ниска доходност, малки пенсии = ЧПФ!!!